Sözleşmeli öğretmene müjde

Sözleşmeli öğretmene müjde

Sözleşmeli öğretmene müjde

Atama bölgelerinde belirli süre çalışmış olma şartıyla, sözleşmeli öğretmenler kadroya alınacak. 2009’da 30 bin öğretmenin ataması yapılacak. 

Çelik’ten sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi
1. atama bölgesinde  5 yıl, 2. atama bölgesinde 4 yıl, 3. atama bölgesinde ise 3 yıl görev yapan kadroya alınacak

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, sözleşmeli öğretmenlere kadro müjdesi verdi. 50 bin sözleşmeli öğretmen bulunduğunu belirten Çelik, “4/B ile ilgili eleştiriler var. Bu olmasaydı, sözleşmeli öğretmenlik yapan 50 bin kişi işsiz olacaktı” dedi.

Sınav yok
Çelik, belli bir plan dahilinde sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirileceğini belirterek, “1. Atama Bölgesi’nde 3 yıl aralıksız çalışan ve olumsuz sicil almayan sözleşmeli öğretmenleri bu 3 yılın sonunda herhangi bir değerlendirmeye tabi tutmadan, herhangi bir sınav yapmadan kadroya alacağız. Bu 3. atama bölgesinin geneli Doğu ve Güneydoğu bölgelerini kapsıyor. 2. Atama Bölgesi’nde çalışan sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıl aralıksız çalışan, 1. Atama Bölgesi’nde 5 yıl çalışanlar kadroya geçecek” şeklinde konuştu.  Çelik, Şubat ayında ise 8 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını açıkladı. Çelik, sözleşmeli öğretmenlerin kadrolu öğretmenler gibi asker öğretmenlik yapabilmeleri için de Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ile görüşmeleri sürdürdüklerini müjdeledi.