'Soykırım'ı reddeden Türk öğrenciye zulüm

'Soykırım'ı reddeden Türk öğrenciye zulüm

'Soykırım'ı reddeden Türk öğrenciye zulüm

ERMENİ yalanlarını sahiplenerek sözde ‘soykırım’ kanun teklifi hazırlayan Fransa, yasa daha çıkmadan Türklere saldırmaya başladı. Nancy kentinde okuyan 13 yaşındaki Mustafa Doğan, soykırım yalanına karşı çıkınca 2 gün okuldan uzaklaştırıldı. Oğluna bir de ‘soykırım’ ödevi verildiğini belirten baba, “O ödev asla yapılmayacak” dedi.

Fransa’da Türk öğrenciye ‘soykırım’ zulmü  
Ermenilerin yalanlarına sarılarak sözde ’soykırım’ yasası çıkaran Fransa’nın Türklere yaptığı zulüm doruğa ulaştı. Fransa’da Ermeni soykırımını inkâr edenleri cezalandırmayı öngören kanun teklifi henüz yasalaşmadı. Ancak Fransız okulları şimdiden soykırımı kabul etmeyen Türk öğrencileri cezalandırmaya başladı. 13 yaşındaki Mustafa Doğan, Ermenilere soykırım yapılmadığı fikrinde ısrar edince okuduğu Jacques Marquette Lisesi’nden uzaklaştırıldı. Nancy şehrinde yaşayan Mustafa’nın tarih öğretmeni, geçen hafta yapılan yazılı sınavda, 1915 olayları ve sözde “Ermeni soykırımı” ile ilgili bir soru sordu. Daha önce bu konuda sınıfta öğretmeni ile tartışan Türk öğrenci, “sinirlenerek”, “Soykırım olduysa da hak ettiler” diye yazdı. Bunun üzerine, okul müdür yardımcısı derhal Mustafa’nın babasını çağırdı. Baba Mehmet Doğan da, “Ben, soykırımı kabul etmeyenlerin cezalandırılmasını öngören bir yasa duymadım” diye tepki gösterince müdür yardımcısı, “Oğlunuzun, bunları nereden öğrendiğini görmüş olduk” diyerek babayı da suçladı.  Olay üzerine toplanan okul yönetimi, bu tavrından dolayı Mustafa’yı iki gün okuldan uzaklaştırma cezası ve bu süre içerisinde soykırımı tanıma ödevi verdi. Mustafa, bu ödevi hazırlayıp önceki gün arkadaşları önünde “Ermeni soykırımını” anlatacaktı. Fakat Türk öğrenci, ödev yerine Fransa’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum örgütünün hazırladığı bir mektubu verdi. Bunun üzerine Mustafa azarlanarak, okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

O ödev yapılmayacak

Bu arada Mustafa’nın babası Mehmet Doğan, “Oğlum kesinlikle o ödevi yapmayacak. Ben çocuğuma ’bu ödevi yapmayacaksın gerekirse sıfır alacaksın’ dedim.  Olmazsa oğlumu okuldan çekmekten başka şansımız yok” diye konuştu.