Şov üstüne şov!

Şov üstüne şov!

Şov üstüne şov!

* DİYARBAKIR’daki ’2 günlük açlık grevi’ şovunu tamamlayan DTP’nin Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, bölücübaşının sağlığı için çok endişelendi: İçinde bulunduğu koşullar iyileştirilmeli.

DTP’lilerin şovu bitti
Parti yöneticilerine yönelik 14 Nisan tarihinde gerçekleştirilen operasyonları protesto eden DTP’lilerin 2 günlük açlık grevi şovu dün saat 16:00’da sona erdi. 2 gün sürecek olan açlık grevine DTP’li Milletvekilleri ve Belediye Başkanları da destek verdi. Grevin sonlanmasının ardından yapılan açıklamada  operasyonlar  eleştirildi.

Koşullar yetersizmiş
Öte yandan greve destek veren DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, terörist Abdullah Öcalan’ın ameliyat edildiği yönündeki habere ilişkin bir açıklama yaptı. Cezaevinde ameliyat yapılmasının tartışılması gereken bir durum olduğunu ileri süren Demirtaş, açıklamasını şöyle sürdürdü: “ Bizim bir bilgimiz yoktu. Doktorlar Adalet Bakanlığı’nın izni ile gidip ameliyat gerçekleştirmiş. Bizim de bilgimizin olması söz konusu değildir. Oradaki sağlık koşulları ve tıbbi imkanlar nedir bilmiyoruz. Tabii ki oradaki koşulların yeterli olup olmadığı doktorların yapması gereken bir değerlendirmedir. Ama her açıdan bizce tartışılması gereken bir konudur. ”