Soros’tan her yıl 1 milyon 800 bin dolar alıyorum

Soros’tan her yıl 1 milyon 800 bin dolar alıyorum

Soros’tan her yıl 1 milyon 800 bin dolar alıyorum

Soros’tan Paker’e 1milyon 800 bin $’lık fon
Başbakan’ı evinde ağırlayan Can Paker, Mine Şenocaklı ile röportajında “Turuncu devrim bilmem” diyor. Soros’tan aldığı paralarla tabuları ele alıyormuş... TESEV’in tabuları, “ordu”, “Atatürk”, “ulus-devlet” değil miydi?

M.Ş.:
Bu enstitünün görünen amacı demokrasiyi geliştirmek, ama görünmeyen faaliyetlerinin de sivil darbeleri desteklemek olduğu iddia ediliyor. Nitekim, Ukrayna’da Turuncu Devrim’in, Gürcistan’da Kadife Devrim’in bu oluşum tarafından desteklendiği söyleniyor. Türkiye’de de böyle bir gizli amaç mı var?
C.P.: “Benim Turuncu Devrim’den falan haberim yok. Benim bu enstitüyle ilişkim, Türkiye’deki faaliyetleriyle kısıtlı. Sokak çocuklarından kadın haklarına kadar pek çok projeyi fonluyor bu enstitü.Bugüne kadar aldığımız yıllık ortalama mali destek 1 milyon 800 bin dolar. Bu meblağ 50 farklı projeye harcanıyor.

M.Ş.: Yani turuncu ya da yeşil bir devrim organize etmiyor musunuz?
C.P.: Türkiye’de demokratikleşme bir devrimse eğer, demokratikleşmenin devamını düşünüyoruz tabii ki... Zaten TESEV’in projeleri bunun bir kanıtı. Şimdiye kadar Kürt meselesinden güvenlik güçlerinin demokratik denetimine kadar tüm tabuları ele aldık. Almaya da devam edeceğiz!

* Mine Şenocaklı / Vatan