Son dakika... Yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni karar

Son dakika... Yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur hakkında yeni karar

İstanbul Kemerburgaz'da trafik kazasında Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul'da 1 Mart tarihinde yaşanan kazada Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve onu yurt dışına kaçıran annesi Eylem Tok, ABD'de kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı.

TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK

Timur Cihantimur, ABD'nin eyaleti Boston'da bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Savcı ve avukatların sunduğu belgeleri incelemek istediğini ifade eden hakim, Timur Cihantimur’un tutukluluğunun devamına hükmetti.

Cihantimur'un avukatları ilk duruşmada müvekillerinin kaldığı çocuk hapishanesinden şikayet ederek, serbest bırakılmasını istemişti. Eylem Tok ise 27 Haziran tarihinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

cscs.jpg

ÖZEL OKULU GEZDİLER

Reuters'ın yaptığı habere göre; tutuklandıklarında Tok ve oğlu, Boston'da yıllık ücreti 46 bin dolar olan özel bir okulu ziyaret edecekti. Tutuklandıklarında Tok'un üzerinde 5 bin dolarlık nakit para ele geçirildi.

SAHTE PASAPORT PLANI

Mahkemede belgelerinde; Türk yetkililerin, Tok ve oğlunun ABD sonrası Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi de yer aldı.

ABD mahkemesinin tutuklama kararında Cihantimur için "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", annesi Tok'un da "suçluyu koruma" suçlamalarıyla Türkiye'ye iadesinin istendiği kaydedilmişti.

İlgili Haberler