Son dakika... Sokak hayvanları düzenlemesinden 'ötenazi' kelimesi çıkarıldı

Son dakika... Sokak hayvanları düzenlemesinden 'ötenazi' kelimesi çıkarıldı

Sahipsiz sokak köpeklerinin 'ötenazi' adı altında uyutulmasını da içeren yasa teklifinden 'ötenazi' kelimesinin çıkarıldığı açıklandı.

Kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve geçtiğimiz hafta komisyon toplantısından ilk 3 maddesi geçen Sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nde sıcak bir gelişme yaşandı.

ÖTENAZİ KELİMESİ TEKLİFTEN ÇIKARILDI

AKP'li kaynaklar, tekliften uyutma/ötanazi maddesini geri çekeceklerini ve bunun yerine Veterinerlik Kanun maddesine atıf yapılacağını açıkladı.

Teklifin ilgili kısmına “Veterinerlik Hizmetleri Kanunu’nun 9. Maddesi’nin 3. Fıkrası’nda yer alan hükümler uygulanır” ifadesi eklendi.

Bu kapsamdan hayvanları uyutma yetki ve kararı belediyelere değil, veteriner hekimlere verileceği öğrenildi

KOMİSYON TOPLANTISINDA GERGİNLİK

Bugün yeniden başlayan komisyon toplantısı öncesi ve sırasında zaman zaman gerginlikler yaşandı. Komisyon toplantısının yapıldığı odaya alınmayan vatandaşlar duruma tepki gösterirken, komisyon toplantısı sırasında da komisyon başkanı ile muhalefet vekilleri arasında tansiyon yükseldi.

Komisyon toplantısının canlı yayınlanmasını isteyen vekiller başkana tepki gösterirken, başkanın yanıtı komisyon toplantılarının canlı yayınlanma gibi bir usulün olmadığı oldu.

Komisyon toplantısının görüldüğü salondaki televizyonların söküldüğü görülürken; koridorda bekleyen vatandaşlar da içeride yapılan konuşmaları dinleyemedi.

Komisyon başkanının televizyonda teknik bir arıza olduğunu iddia etmesi ise tepkilere neden oldu. Kimi vekiller, kendi odalarındaki televizyonların getirilerek canlı yayın yapılması talebinde ısrarcı olurken, başkan "Zaten hepiniz telefonlarınızdan canlı yayın yapıyorsunuz, bununla yetinelim" yanıtını verdi.

İlgili Haberler