Son dakika... Saadet Partisi'nin kongresi ertelendi

Son dakika... Saadet Partisi'nin kongresi ertelendi

Saadet Partisi'nin 30 Haziran tarihinde yapmayı planladığı kongre ertlendi.

Saadet Partisi resmi sosyal medya hesabından yapılan ve mevcut Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu imzasının yer aldığı açıklamaya göre, 30 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 3. Olağanüstü Büyük Kongre'nin görülen lüzum üzerine "olağan kongre" tarihine ertelendiği duyuruldu.

tuyjh.jpg

KARAMOLLAOĞLU MAHMUT ARIKAN'I İŞARET ETMİŞTİ

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, 4 Mayıs tarihinde katıldığı bir televizyon programında, son zamanlarda yaşadığı sağlık sorunlarından dolayı, genel başkanlık görevini bırakacağını açıklamıştı. Karamollaoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, geride kalan yerel seçimlerde sadece 4 seçim bölgesinde gidebildiğini belirterek, "Bu bir genel başkan için ciddi bir eksiklik. Gitmek istemediğimden değil sağlığım müsaade etmediği için gidemedim" ifadelerini kullandı.

temel-karamollaoglu-a-1666913.jpg

Karamollaoğlu'nun görevi bırakacağını açıklamasının ardından partide yeni genel başkan yarışı başladı. Kongre tarihinin daha önce 30 Haziran olarak belirlenen Saadet Partisi'nde, mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun kimi destekleyeceği merak konusu olmuştu. Karamollaoğlu, geçtiğimiz gün düzenlediği basın toplantısında, genel başkanlık yarışında partisinin Kayseri Milletvekili Mahmut Arkan'ı destekleyeceğini açıkladı.

tyhn.jpg
Mahmut Arıkan

BİROL AYDIN DA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Temel Karamollaoğlu'nun genel başkanlık yarışında partisinin Kayseri Milletvekili Mahmut Arkan'ı destekleyeceğini açıklamasının ardından Saadet Partisi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiği Birol Aydın da genel başkanlığa adaylığını açıkladı.

185058-60958.jpeg
Birol Aydın

Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Saadet Partimize sahip çıkmak adına, özellikle son yedi yıldır teşkilat mensuplarımızın her koşulda genel başkanımızın gözlerinin içine bakarak sergiledikleri çaba, gayret ve duruşu sürdürmek için bu önemli kararı aldım. 2016'dan bu yana ülkemizin birliği, kardeşliği, toplumsal uzlaşması ve kamplaşmanın sona ermesi için verdiğimiz mücadeleyi devam ettirmek, genel başkanımızın daha fazla yıpranmasına izin vermemek ve partimizin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşlik iklimini korumak amacıyla 3. Olağanüstü Kongrede Saadet Partisi Genel Başkanlığı'na aday olduğumu ilan ediyorum. Bu kararımın camiamız için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

trhgf.jpg

Saadet Partisi resmi sosyal medya hesabı tarafından paylaşılan ve Temel Karamollaoğlu'nun imzasının yer aldığı karara göre, partinin 30 Haziran'da yapmayı planladığı 3. Olağanüstü Büyük Kongre'nin görülen lüzum üzerine "olağan kongre" tarihine ertelendiği duyuruldu.

İlgili Haberler