Son dakika... Malatya'da şiddetli deprem! 3 ilde hissedildi (16 Ekim 2024)

Son dakika... Malatya'da şiddetli deprem! 3 ilde hissedildi (16 Ekim 2024)

Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem oldu. Depremin Elazığ, Gaziantep ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilde hissedildiği bildirildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) merkez üssünü Malatya’nın Kale ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 10.46’da meydana geldi.

Yerin 10,07 kilometre derinliğinde olan deprem, Malatya’nın yanı sıra çevre illerde de hissedildi. Paniğe kapılan vatandaşlar, ev ve iş yerlerinden sokaklara çıktı. Depremin hasara neden olup olmadığının belirlenmesi için saha taraması başlatıldı.

Deprem, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu'daki illerde de hissedildi.

İLK AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediyesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Malatya Kale merkezli 5.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Meydana gelen depremin hemen akabinde tüm ekiplerimiz saha taramalarını sürdürmektedir. Şu ana komuta merkezimize gelen herhangi bir olumsuz durum yoktur. Saha taramalarımız devam etmektedir" dedi.

ekran-goruntusu-20241016-111042png-u-9-avgzekar0ciw7vt2pw.webp

BAKAN YERLİKAYA: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Malatya’nın Kale ilçesinde 5.9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

aa-20241016-35922959-35922957-malatyada-59-buyuklugunde-deprem.jpg

BELEDİYE BAŞKANI ER: ARKADAŞLAR SAHADALAR

Malatya Belediye Başkanı Sami Er depreme ilişkin, 'Arkadaşlar sahadalar. Bir panik var, gelen herhangi bir olumsuz haber yok. Şu anda araştırıyoruz. Bir ihbar yok. Can ve mal kaybıyla ilgili bir ihbar gelmedi. Arkadaşlarımız da sahadalar. Ben kriz merkezine geliyordum zaten, yoldayken hissettim" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: CAN KAYBI BİLDİRİLMEDİ

Sağlık Bakanlığı, merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesi olan ve birçok ilden hissedilen depreme ilişkin yaptığı açıklamada, “Malatya’nın Kale ilçesinde saat 10.46’da meydana gelen ve çevre iller tarafından da hissedilen 5.9 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar can kaybı bildirilmemiştir.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık ayrıca, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin saha taramalarını devam ettirdiğini belirtti.

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğünde depremden etkilenen Adıyaman'da Valilik ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durumun olmadığını açıkladı.

ADIYAMAN VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

AFAD'ın paylaştığı bilgilere göre, Malatya'nın Kale ilçesinde saat 10.46'da 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin 10.07 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlenirken büyük korku ve paniğe neden olan deprem Adıyaman'da da hissedildi. Adıyaman Valiliği depremle ilgili yaptığı açıklamada, "İlk belirlemelere göre Adıyaman'da herhangi bir olumsuz durum meydana gelmemiş, ilgili birimlerimize herhangi bir olumsuz ihbar alınmamıştır. Saha taramalarımız devam etmektedir” denildi.

EĞİTİME 1 GÜN ARA

Malatya'da eğitime 1 gün ara verildi.

1.jpg