Son dakika… Küçükçekmece’de bina çöktü. Enkaz altında kalanlar var

Son dakika… Küçükçekmece’de bina çöktü. Enkaz altında kalanlar var

İstanbul Küçükçekmece’de bir bina çöktü. Enkaz altında kalanların olduğu bildirilirken olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde bulunan 4 katlı bir bina henüz belirlenemeyen bir sebeple çöktü. Binanın enkazında kalan vatandaşların olduğu belirtilirken olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Kurtarma ekipleri enkazın içine girmeye çalışırken polis ekiplerinin ise çevrede güvenlik önlemi aldığı iletildi.

u0jhnabqreyqobgxl3wghg.webp

İstanbul Valiliği, konu hakkında yaptığı açıklamada, Küçükçekmece’de bulunan Kartaltepe Mahallesi’nde 3 katlı bir binanın çöktüğünü, olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibinin sevk edildiğini kaydetti. Açıklamada, “2 Haziran Pazar günü saat 08.40 sıralarında Belediye Caddesi ile Geçit Sokağın kesişim noktasında bulunan üç katlı bina çökmüştür. Olay yerine çok sayıda AFAD, arama kurtarma ve sağlık ekibi sevk edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

ekran-goruntusu-2024-06-02-104337.png

BİR KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Kurtarma çalışmaları sırasında 7 kişinin yaralı olarak enkazdan kurtarıldığı belirtilirken 1 kişinin halen enkaz altında olduğu kaydedildi. Yarlı olarak kurtarılan 7 kişiden ikisinin durumunun ağır olduğu, 5'inin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

İstanbul İtfaiye Daire Başkanı, enkaz altında 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Enkazda kalan son kişinin de kurtarılmasıyla, binanın çökmesi sonucunda 1 kişi yaşamını yitirirken 8 kişi yaralandı.

h4tng9kflkwfiznxwv-beq.webp

BİR KİŞİ KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKTI

Bina çöktükten sonra, bir kişinin kendi imkanlarıyla enkazdan çıktığı ve ekiplere içeride kalanlarla ilgili bilgi verdiği belirtildi. Enkazdan toplam 7 kişi yaralı olarak çıkarılırken, ekiplerin kurtarma çalışması sürüyor. Yaralılardan 5'i hastaneye sevk edilirken 2 kişiye sağlık ekipleri müdahale etti.

İstanbul Valisi Davut Gül, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ekiplerden bilgi aldı.

aw217887-05.jpg

"YATAKLA DOLABIN ARASINA GİRMENİN ÖNEMİNİ GÖRDÜM"

Enkazdan çıkarılan Korkut Yılmaz "7 8 kişiydik. Bina sabah erken saatlerde çöktü. Hafif bir sarsıntı duyduk. Sonra çöktü. Ben yatakla dolabın dolabın arkasına atmıştım kendimi, sonra geri geri çıktım. Köpeğim vardı. O içeride kaldı. Üst kattaki insanlardan da bazıları çıktı. Bazıları enkazda kaldı. 4 katlı binaydı. Bir risk taşımıyordu. Alt kat dükkan onun üzerinde ofisim vardı. Bir üst katta da evim vardı. 10 dakika sonra hemen polis ekipleri ve ambulanslar geldi. Ellerim ve bacaklarımda yaralar var. Komşular kıyafet verdiler giydim. Ara kattaydım. Yatakla dolabın arasına girmenin önemini gördüm" açıklamasında bulundu.

aw217887-04.jpg

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, konu hakkında gerçekleştirdiği sosyal medya paylaşımında, "Küçükçekmece Kartaltepe Mahallesi’nde meydana gelen bina çökmesine itfaiye ekiplerimizin müdahalesi devam ediyor. Şu ana kadar 4 vatandaşımız sağ olarak kurtarıldı. Çökme sebebiyle ilgili inceleme kurtarma faaliyetleri sonrası detaylı şekilde yapılacak. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-06-02-104355.png

62213-1.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, olay yerine 15 ambulans ve 5 UMKE timi görevlendirildiğini açıkladı.

ekran-goruntusu-2024-06-02-105311.png

62213-2.jpg

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Davut Gül, Küçükçekmece'de saat 08.40 sıralarında zemin artı 3 katlı bir binanın kendiliğinden çöktüğünü belirterek, binanın zemininde iş yeri olduğunu, üstündeki kattın da büro olarak kullanıldığını söyledi.

Gül, üstteki iki katta ise ailelerin yaşadığını aktararak, "İlk etapta AFAD'ın koordinesinde itfaiye ve diğer akredite kuruluşlar olay yerine geldiler. UMKE ve benzeri itfaiye, belediye, sağlık, emniyetimiz, gelmesi gereken bütün kurumlar geldiler. 7 kişi yaralı olarak çıkartıldı. Şu anda kurtarma çalışmaları devam ediyor. İlk bilgilere göre 2 kişinin daha göçük altında olduğu söyleniliyor. Arkadaşlarımız çalışıyorlar. Herhangi bir bize ulaşan bu an itibarıyla ölüm tespiti yok, ölü ihbarı yok. 7 kişinin 2'si biraz daha ağır, 5 kişi normal" ifadelerini kullandı.

Vali Gül, binanın 1988 yapımı olduğunu ve çökmeyle ilgili henüz tespit edilen bir sebep belirlenemediğini dile getirdi.

İlerleyen saatlerde bilgilendirme yapmaya devam edeceklerini söyleyen Gül, "Cumhuriyet Başsavcımız olay yerinde, adli ve idari süreç devam edecek. Hepimize geçmiş olsun. Herhangi bir patlama ihbarı ya da tespitimiz yok." diye konuştu.

62213-3.jpg

BİNANIN ESKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Enkaz altında kalan kişileri kurtarma çalışmaları devam ederken, binanın çökmeden önceki eski haline ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

kucukcekmece-de-bina-coktu-enkaz-altinda-kalanlar-var-6.webp

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, olay yerine 68 personel, 9 araç ve 12 ambulansın görevlendirildiği duyuruldu.

ekran-goruntusu-2024-06-02-114211.png

ekran-goruntusu-2024-06-02-091451.png

İlgili Haberler