Son Dakika: İmamoğlu TUSAŞ ziyaretinde çağrıda bulundu

Son Dakika: İmamoğlu TUSAŞ ziyaretinde çağrıda bulundu

Ekrem İmamoğlu TUSAŞ standını ziyaret etti. İmamoğlu, konuşmasında birlik çağrısında bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) SAHA EXPO’da bulunan standına ziyarette bulundu. İmamoğlu, basına yaptığı konuşmasında birlik çağrısını iletirken, "Birlikte düşünmek, birlikte konuşmak ve bu milli meseleler üzerinden yapılacak her türlü mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Asla siyasi bir malzeme gibi davranmamamız gerektiği bir dönemin içerisindeyiz." dedi.

İMAMOĞLU'NDAN BİRLİK ÇAĞRISI

'Atatürk’ün 100. yıl önce ‘istikbal göklerdedir’ diyerek aslında inanılmaz bir savunma sanayi ile ilgili Türkiye’nin ve Türk milletinin önüne bir vizyon koymuştur' diyen İmamoğlu, TUSAŞ gibi kurumların bağımsızlığımızın teminatı olması konusunda üstün gayretlerle çalışmalar yaptıklarının altını çizdi. İmamoğlu, "Bu noktada 1973 yılında kurulan TUSAŞ 50 yıla aşkın süredir, ülkemiz adına hizmet vermektedir. Kolay bir zaman diliminden geçmiyoruz. Müşterek bir mücadele ortamını sağlamak zorundayız. Birlikte düşünmek, birlikte konuşmak ve bu milli meseleler üzerinden yapılacak her türlü mücadeleyi birlikte vermeliyiz. Asla siyasi bir malzeme gibi davranmamız gerektiği bir dönemin içerisindeyiz." dedi.

"TUSAŞ GİBİ KURULUŞLARIN, ÇOK DAHA TİTİZLİKLE KORUNMASI ŞARTTIR"

Savunma sanayiye yapılan saldırının millete yapılmış bir saldırı olduğundan bahseden İmamoğlu, "TUSAŞ gibi kuruluşların, çok daha titizlikle korunması şarttır. Sıradan mevzular ile kötü konularla ülkemizin gündemini meşgul eden değil, terörden uzak olağanüstü bir atılım dönemini Cumhuriyetimizin 2. yüzyılında ortaya koymak durumundayız." ifadelerini kullandı.