Son dakika... Eylem Tok hakkında mahkeme kararını verdi

Son dakika... Eylem Tok hakkında mahkeme kararını verdi

ABD'de yargılanan yazar Eylem Tok hakkında mahkeme duruşmayı 27 Haziran'a erteledi. Tok, 27 Haziran'a tutuklu yargılanacak.

Eyüpsultan'da 29 yaşındaki Murat Aci'nin aracına lüks cipiyle çarparak, Aci'nin ölümüne sebep olan yazar Eylem Tok'un oğlu 17 yaşındaki, T.C. olaydan sonra annesiyle ABD'ye kaçmıştı.

ABD'de gözaltına alınan Tok ve T.C.'nin yargılama süreci başladı. Türkiye'nin iade için sunduğu deliller de mahkemeye sunulurken, Tok’un avukatının duruşmayı 20:30’a ertelemek istediği ancak hakimin, başka bir dava olduğu gerekçesiyle talebi kabul etmediği edinilen bilgiler arasında.

Mahkeme, Eylem Tok hakkında tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

"ABD'DE VURKAÇ DAVALARINA MÜSAMAHA YOK"

Konuya ilişkin Habertürk'e açıklamalarda bulunan AA Amerika Haberleri Müdürü Can Hasasu, hakimin anne Eylem Tok ve oğlunun duruşmalarını ayırdığını belirterek, Tok'un tutukluluk halinin devam etmesine, 18 yaşından küçük olduğu için Timur Cihantimur'un ise 21.00'de mahkeme karşısına çıkacağını aktardı.

İlk duruşmada hakimin delilleri inceleyeceği ve ona göre nihai kararı vereceğini ifade eden Hasasu, "ABD'de çok önemli vurkaç davalarında hem mahkeme hem de kamuoyu bu tür konulara müsamaha göstermiyor. Amerikan yargısı bu türden trafik kazalarında, sanığın orada kaza mahallini terk ederek kazazedelerin hayatının kurtarılması için çaba göstermemesi ve kaçmaya çalışmasını büyük kusur olarak görüyor" dedi.

oguz-murat-acinin-ailesinin-buruk-anneler-gunu-10-ailenin-anneler-gununu-kutlamiyorum-20240512aw20-1.jpg
Murat Aci'nin anne ve babası

AİLE KARARDAN MEMNUN

Kararın ardından Murat Aci'nin ailesiyle görüşen Habertürk Muhabiri Alihan Tok, ailenin kararı olumlu karşıladığını belirterek, Eylem Tok'un mahkeme salonuna geldiği esnada tanınmamak için saçını kestirip, sarıya boyattığı ve turuncu kıyafet giydiğini aktardı. Tok'un eli kelepçeli bir şekilde geldiğini ifade eden Alihan Tok, tercüman aracılığıyla iletişim kurulduğunu ve avukatın 'Bu olay Türkiye'de işlenen bir suçun davası mı, yoksa iade davası mı?' diye sorduğunu söyledi.

Davada hakim delillerin toplanması için duruşmayı ertelediğini aktaran Tok, ailenin bu kararı olumlu karşıladığını ve hızlı bir kararla oldu bittiye getirilmek istenmediğini ifade etti.

Kazaya karışan 17 yaşındaki T.C.'nin ise 21.00'da mahkemeye çıkacağını belirten Tok, ayrıca hakim Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına karar verdiğini ve 27 Haziran'da Eylem Tok tekrar hakim karşısına çıkacağını kaydetti.

kapak-175319.jpg

"BİR KATİL ANNESİ OLMAK NASIL BİR DUYGU?"

Duruşmayı yerinde takip eden Voice of America muhabiri Mehmet Sümer, duruşma esnasında yaşananları aktardı.

Sümer, sosyal medya hesabından duruşma anına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Eylem Tok duruşma sonunda izleyiciler arasından kendisine "Bir katil annesi olmak nasıl bir duygu?" diye seslenen bir Türk vatandaşına " Allahu ekber" diyerek yanıt verdi. Bizim sorularımızı yanıtsız bıraktı. Eylem Tok salona elleri kelepçeli ve üzerinde hükümlü yazan bir sweatshirtle geldi. Ayağında da mahkumların giydiği turuncu pantalonlardan vardı. Saçları fönlü, tırnakları ojeliydi ve yüzünde makyajı vardı."

gdsb.jpg

NE OMUŞTU?

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C., İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart günü arızalanan ATV motorunu emniyet şeridinde durdurarak tamir eden gruba, lüks ciple çarptıktan sonra olay yerinden kaçmıştı.

Kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise de yaralanmıştı.

yrh-002.jpg

İlgili Haberler