Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim yorumu: 'Havanda su dövmek...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim yorumu: 'Havanda su dövmek...'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan erken seçim tartışmalarına ilişkin, 'seçim tartışmaları havanda su dövmek' dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yatırım Danışma Konseyi 10'uncu Toplantısı'nda konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan muhalefet tarafından dile getirilen erken seçim tartışmalarına ilişkin de açıklamada bulundu. Erdoğan, "'seçim tartışmaları havanda su dövmek' dedi.

"ENFLASYONUN KONTROL ALTINA ALINDIĞI DÖNEME GİRDİK"

‘Bundan sonra da ortak akılla sorunlarımıza çözüm bulacak, yeni reform paketlerini devreye alacağız’ diyen Erdoğan, “Türkiye küresel ticarette güvenilir bir partner olduğunu ispatlamıştır. Güçlü üretim kabiliyeti ve insan kaynağı ile Türkiye yüzyılı yatırım yüzyılı olacak. Burada sadece hacim artışından bahsetmiyoruz. İhraç ettiğimiz ürünlerin teknoloji kompozisyonunu da genişlettik” şeklinde konuştu.

Son 21 yılda yıllık ortalama yüzde 5,4'lük büyüme kaydederek satın alma gücü paritesine göre 11.sıraya yükseldiklerini aktaran Erdoğan, “Cari açığımızın düştüğü, rezervlerin arttığı, risk göstergelerinin iyileştiği, enflasyonun kontrol altına alındığı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Mali disiplinden vazgeçmiyoruz, programımız çalışıyor” dedi.

"SEÇİM TARTIŞMALARI HAVADAN SU DÖVMEK"

Yatırımcılar için çalışmaların devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “İklim yasası, girişimcilik ekosistemi ve yatırım teşvikleri gibi konulara odaklanan bu çalışmaları yıl bitmeden tamamlayıp yatırımcıların önünü açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasının sonunda planları 2028 yılına göre ayarladıklarını belirtirken, "'seçim tartışmaları havanda su dövmek' dedi.