Şölen Çikolata'nın acı günü

Şölen Çikolata'nın acı günü

Şölen Çikolata'nın acı günü

Sivas'ta geçirdiği trafik kazasında ölen Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asef Çoban, yarın gaziantep'te toprağa verilecek.

Kolonya imalatı yaparak iş hayatına atılan asef çoban'ın, kardeşleriyle birlikte kurduğu şölen çikolata bugün dünya devleriyle rekabet ediyor
    
Zeynep Yücetaş - Şölen Çikolata Ailesi, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Asef Çoban'ı kaybetmenin acısını yaşıyor.

Sivas'ın Gürün ilçesinde dün trafik kazasında ölen Asef Çoban (48), Gaziantep'te yarın Ulu Camii'de öğle namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Asri Mezarlık'ta toprağa verilecek.

Gürün Kültür Vakfı Başkanı da olan Asef Çoban, bir toplantıya katılmak üzere Sivas'ın Gürün ilçesinde bulunuyordu.

Gaziantep'te yerleşik Şölen Çikolata firmasının kurucusu İmam Çoban'ın oğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban'ın abisi olan Asef Çoban'ın ölümü, aileyi yasa boğdu. Sivas'ta 1961 yılında doğan Asef Çoban, İstanbul'da yaşıyordu, evli ve 3 çocuk babasıydı.

-BİSİKLETTE KOLONYA SATMAKTAN ÇİKOLATA KRALLIĞINA-    
7 çocuklu Çoban Ailesi'nin en büyükleri olan Asef Çoban ve kardeşleri boyacılık, çıraklık, kolonyacılık yaptılar. Yoksulluktan sanayiciliğe geçtiler ve 20 yılda Türkiye'nin en büyük firmaları arasına girdiler.

Gaziantep'e taşınan Asef Çoban ve Ailesi, evlerinin alt katında kurdukları bakkal dükkanını işletirken bir yandan da kolonya işine girdiler. İmal ettikleri kolonyaları bisiklet ve motosikletle kapı kapı, esnaf esnaf dolaşarak satan Çoban ailesinin fertleri, yoksulluk içinde büyük başarıya imza attılar.

1989 yılında Gaziantep'te kurdukları Şölen Çikolata bugün dünyanın dev çikolata markaları ile rekabet ediyor.

Şölen Çikolata Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban da ailenin yedi çocuğundan ikincisi. O da Gaziantep'te ortaokul eğitimi sırasında aynı zamanda ayakkabı boyacılığı yapmıştı.

-TÜRKİYE'NİN 243. BÜYÜK FİRMASI, DÜNYA DEVLERİYLE REKABET-
    
1989 yılında Gaziantep'te kurulan Şölen, bugün Türkiye'nin en büyük çikolata üreticilerinden biri haline geldi. Dünya standartlarında en ileri teknolojiyle üretim yapan Şölen, günlük 380 ton üretim kapasitesine sahip.

Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında 243. sırada yer alan Şölen'in, 200'ü aşkın ürün çeşidi bulunuyor. Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, ABD, Orta Asya başta olmak üzere üretiminin yüzde 70'ini 120'ye yakın ülkeye ihraç ediyor.

İstanbul Silivri'de 70 bin metre karelik alanda 100 milyon dolara kurduğu üçüncü fabrikasını 2009 yılında açan Şölen Çikolata, tüm fabrikalarında toplam bin 550'den fazla kişiyi istihdam ediyor.

Yurt dışında Wal-Mart, Loblaw, ED, Leader Price, Leclerc ve Carrefour gibi uluslararası perakende zincir mağazalarında yer alan Şölen Çikolata, 2008 yılını 120 milyon dolar ihracat ve iç piyasayı 110 milyon TL ciroyla kapatmıştı. Şölen Çikolata, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması için başlatılan Turquality Projesi'ne Gaziantep'ten giren ilk firma.

GAZİANTEP (A.A)