Şok davalar CHP'yi sarstı

Şok davalar CHP'yi sarstı

Şok davalar CHP'yi sarstı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin eski saymanı, eski muhasebe müdürü ve muhasebe görevlisine dava açtı. Yargılama eylülde başlayacak.

CHP’yi şoke eden dava
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi’nin, CHP’nin hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine başlattığı soruşturmada, partinin eski Saymanı Mahmut Yıldız, eski Muhasebe Müdürü Ertuğrul Kaya ve Muhasebe görevlisi Ersin Şenol hakkında dava açtı. İddianamede, sanıkların, “hizmet sebebiyle güveni kötüye kullanma”, “özel evrakta sahtecilik”, “parti defter ve kayıtlarının tutulmaması” suçlarından cezalandırılmaları talep edildi.  Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesine sunulan iddianamenin kabul edildiği, sanıkların Eylül ayında yargılanmasına başlanacağı öğrenildi.


Baykal: AKP’yi sileceğiz
Türkiye’nin bağımsız adalete ihtiyacı olduğunu belirten CHP lideri Baykal: Gidişatı 29 Mart seçimlerinde gördük. Oyları verdiniz bir hafta sonra hükümetin yarısı gitti
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’de bir değişime ihtiyaç olduğunu söyledi. Bolu’da çeşitli temaslarda bulunduktan sonra  Bartın’ın Ulus ilçesine ardından da Amasra ilçesine geçen CHP lideri Deniz Baykal, burada Barış Akarsu Anma Kültür ve Sanat etkinliklerine katıldı. Vatandaşlara seslenen Baykal, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özgür basına bağımsız adalete ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Baykal, Türkiye’de değişimin gecikmeden gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi.

Mayınlı arazilere dikkat

Namuslu insanlara ihtiyaç olduğunu belirten Baykal, “Türkiye’yi barıştıracağız. Halkımız gerçekleri görmeye başladı. Gidişatı 29 Mart seçimlerinde gördük. Oyları verdiniz bir hafta sonra hükümetin yarısı gitti. Önümüzdeki seçimde hükümeti tümüyle sileceksiniz. Bu değişmeye Türkiye’nin ihtiyacı var. Bu milletin elinde” dedi. Mayınlı arazinin temizlenmesini de değerlendiren Baykal, “Mayınlı arazi Türkiye’nin terör bölgesindeki sınırı. Biz Türkiye’yi Orta Doğu’daki ateşten uzak tutmaya çalışırken sen aramıza niye yabancı sokuyorsun. Gelecek olan firma hayra mı gelecek şerre mi? Bu Anayasaya milletin menfaatine aykırı” ifadesini kullandı.