Soğuklar 6 gün daha sürecek

Soğuklar 6 gün daha sürecek

Soğuklar 6 gün daha sürecek

Karlı bayram
Kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için karayolları ekipleri, aralıksız çalışıyor. Grayderler kar kürerken bir yandan da yollara tuzlama yapılıyor.

Soğuk ve yağışlı hava; yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde etkisini sürdürecek. İç kesimleri ile Trakya’da ise sis bekleniyor
Türkiye Kurban Bayramı süresince soğuk havanın etkisinde kalacak. Hava sıcaklığı yurdun kuzey, iç ve doğu bölgelerinde 4-6 derece, Karadeniz kıyıları ile Marmara’da 4 ila 7, Ege’de 5 ila 9, Akdeniz kıyılarında 12 ila 15, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Akdeniz’in iç kesimlerinde 0 ila 2, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda -4 ila -6, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında 5 ila 7 derece dolayında hissedilecek. Bugün, Karadeniz kıyıları yağmurlu, doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu kar yağışlı, güney, iç ve batı bölgelerinin çok bulutlu ve sisli olacak. Bayramın 2. ve 3. günlerinde; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağmurlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu kar yağışlı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimleri   sisli olacak. İç ve doğu kesimlerde buzlanma görülecek. Bayramın 4. günü  kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Marmara ile iç ve doğu bölgelerin sisli olması bekleniyor.

1200 köy yolu kapalı
Öte yandan kar yağışı nedeniyle binlerce köy yolu ulaşıma kapandı. Trabzon’da dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kardan  243 köye ulaşılamıyor. Van ve Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle 483 köyle ulaşım sağlanamıyor. Samsun, Ordu, Sinop ve Rize’de ise 467 köy yolu ulaşıma kapandı.