'Sızdırma' altındaki iş

'Sızdırma' altındaki iş

'Sızdırma' altındaki iş

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun askerlik raporlarını yandaş basına sızdıran ve halen yargılanan eski binbaşı Sedat Özdemir, AKP’ye yakınlığıyla tanınan Ethem Sancak’ın hastanesinde çalışıyor.


O binbaşı Sancak’ın
hastanesinde
YARSAV Başkanı Eminağaoğlu’nun askerlik raporlarını sızdırdığı öne sürülen binbaşının, Ethem Sancak’a ait hastanede çalıştığı iddia edildi

YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun askerlik raporlarını AKP iktidarına yakın medyaya sızdırmakla suçlanan TSK’dan atılma Tabip Binbaşı Sedat Özdemir’in, Star gazetesinin sahibi Ethem Sancak’ın ortağı olduğu hastanede çalıştığı iddia edildi. Gazeteport’un haberine göre, Sedat Özdemir’in halen dahiliye uzmanı olarak görev yaptığı İstanbul-Sultangazi’de bulunan Medical Park Hastanesi Medical Park Hastaneler Grubu’na ait. Medical Park Hastaneler Grubu’nun ortakları arasında Star Gazetesi’nin sahibi Ethem Sancak’a ait Sancak Yatırım da bulunuyor.

Star peşine düştü
Sancak Yatırım’ın ortağı olduğu Medical Park Sağlık Grubu, Türkiye çapında hastane yatırımları yapıyor ve son olarak da 21 Mayıs 2007’de Başbakan Erdoğan’ın açılışını yaptığı Bursa Medical Park Hastanesi’ni açtı. Bursa Medical Park’ın açılış törenine Başbakan Erdoğan’la birlikte Ethem Sancak da katıldı. Gazeteport’un yaptığı araştırma, ayrıca, Eminağaoğlu’nun raporlarının peşine düşen ilk gazetenin Star olduğu, eski Tabip Binbaşı Sedat Özdemir’in Etimesgut’ta görevli arkadaşını Star’ın bu raporların peşine düşmesinden sonra aradığını ortaya koydu.

Yayın yapamadılar
Eminağaoğlu. yaptığı açıklamada, “Star, benim askerlik raporum konusunda emin olduğumu gördükten sonra yayın yapamadı. Ama bunu Yeni Şafak’a havale etti. Benimle ilgili olarak bu haber ilk olarak 21 Ağustos 2008’de Yeni Şafak Gazetesi’nde yayınlandı. Bu durum bana iki gazete arasında organik bir dayanışma olduğunu düşündürüyor” dedi.