Sis hayatı felç etti

Sis hayatı felç etti

Sis hayatı felç etti

Yoğun sis, İstanbul ve Çanakkale’de deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Vapur ve deniz otobüsü seferleri bir süre iptal edildi.

Yurdumuzun Kuzeybatısı ile, İç Anadolu’nun bazı bölümlerinde etkili olan sis yaşamı felç etti. Ankara, Esenboğa Havalimanı’nda  uçak iniş ve kalkışları uzun süre yapılamazken yolcular perişan oldu.  Sabah saatlerinde İstanbul Boğaz’ı transit gemi geçişlerine kaptılırken İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) seferleri durduruldu. İstanbul’da sis sebebiyle bazı yol ve ana girişlerde trafik kilitlendi.

Görüş mesafesi yok oldu
Çanakkale Boğazı, dün akşamdan  itibaren çift yönlü olarak geçişlere kapatıldı. Düzce’de etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 20 metreye kadar düştü Etkili sis, D-100 ve D-655 kara yolundaki ulaşımı olumsuz etkiledi. Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düşmesi nedeniyle sürücüler uzun süre yollarda bekledi. Yollarına devam edemeyen yerli ve yabancı bandıralı 37 şilep ile tanker, Şarköy Limanı’na demirledi.

Gece-gündüz çalışıyorlar
Doğu’da bir çok köy yolu kapalıykan kara yolları ekipleri gece-gündüz demeden yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.