İştah kabartan görüntüsü ve doygun lezzetiyle Sinop mantısı mutfakların sevilen yemeklerindendir. Peki, Sinop mantısı nasıl yapılır? Sinop mantısı tarifinin malzemeleri neler?
SİNOP MANTISI MALZEMELER NELER?
Hamuru için
- 2 yumurta
- 2 su bardağı su
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 1 soğan
- 400 g kıyma
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Sosu için
- 3 diş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt
- 200 g tereyağı
- 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
SİNOP MANTISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
İç harcını hazırlamak için, soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin.
Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.
Tencerenin içine çok az zeytinyağı ve tuz ekleyin. Mantı hamurunu tencerede haşlayın.
Sosu için, ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın.