Sınıf geçmek kolaylaşıyor

Sınıf geçmek kolaylaşıyor

Sınıf geçmek kolaylaşıyor

Liselerde en fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilirken, yapılacak değişiklik ile bu sayı 6 olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı sınıf geçme yönetmeliğinde yapacağı değişiklik ile sınıf geçmeyi kolaylaştıracak. En fazla iki dersten zayıfı olan öğrenciler bir üst sınıfa sorumlu olarak geçebilirken, yapılacak değişiklik ile bu sayı 6 olacak. Ayrıca üç dersten başarısız olan öğrencilerin girebildiği ortalama yükseltme sınavına yeni düzenlemeyle sınırsız giriş hakkı tanınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik taslağını Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nın onayına sundu. Öğrenciler zayıf dersi olmayan öğrencinin yanı sıra, kaç dersten başarısız olurlarsa olsun, sınıf geçmek için ortalama yükseltme sınavına girebilecekler. Sınavlar Haziran ve Temmuz ayları içinde gerçekleştirilecek.

Düzenlemede, alan değiştirmek isteyen öğrencilerin girmesi gereken sınavlarda da bazı kolaylaştırmalar yapılıyor. Lise son sınıf öğrenicilerine sadece Ağustos ayından fark derslerini verme şansı veren Bakanlık, öğrencilere Şubat ayında fark derslerini vermeleri için ek sınav şansı tanıyacak. Yönetmeliğin yarın Talim Terbiye Kurulu’nda görüşülmesinin planlanırken, 2008-2009 eğitim- öğretim döneminden itibaren uygulamaya konulması bekleniyor. (ANKA)