Şimşek'e yargı yolu

Şimşek'e yargı yolu

Şimşek'e yargı yolu

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’in “Mahkeme kararını yerine getirmemek sureti ile görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanmasına hükmetti.

Şimşek’e yargı yolu
CHP’li Kılıçdaroğlu aleyhine başlatılan karalama kampanyası, dinlemenin başındaki bürokrat ile dinlemeden muzdarip hakimin yollarını kesiştirdi

Yerel seçimler öncesi CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında Facebook’ta başlatılan “PKK’lıdır” kampayası için başlatılan hukuki mucadele, Telekomünikasyon ve İletişim Başkanı Fethi Şimşek’in yargılamasına kadar uzandı. Sincan 1 Ağır Ceza Mahkemesi, telefon dinlemesi dahil tüm teknik takipten sorumlu Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’in yargılanmasına hükmetti. Dinleyen bürokrat ile dinlemeden rahatsız olan hakimi buluşturan süreç şöyle gelişti: Geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan Kılıçdaroğlu, yargı kararını uygulamaya Telekomünikasyon ve İletişim Kurulu Başkanı Fethi Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak mahkeme yargılanmasına gerek duymadı. Bu karara yapılan itiraz, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne geldi. “Dinleniyorum” diyerek telekulaktan şikayetçi olan ve jammer kullanan hakim olarak Türk hukuk tarihine geçen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, itirazı kabul etti ve Şimşek’in yargılanmasına karar verdi. Mahkeme, Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek’in “Mahkeme kararını yerine getirmemek sureti ile görevi kötüye kullanma” suçundan yargılanmasına hükmetti.