Sigara yasağı başlıyor

Sigara yasağı başlıyor

Sigara yasağı başlıyor

Kapalı alan kapsamına alınan güneşlik altında bile sigara içilemeyecek.

19 Mayıs Pazartesi günü yürürlüğe girecek “Tütün Mamüllerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunun” konusunda yayımlanan genelge, sigara yasaklarının uygulanmasına açıklık getiriliyor. Genelgede, binaların yanı sıra çadır ve güneşlik gibi yerler de, sigara yasağının uygulanacağı “kapalı alanlar” olarak değerlendirildi. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan ve sigara yasağının uygulanacağı “Kapalı Alan” ın tanımlandığı Genelge taslağında, Yeni Kanunun uygulanmasında standardın sağlanması ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için uyulması gereken hususlar şöyle sıralandı:

Gemi güvertesinde
bile içilemeyecek
“Sabit veya seyyar bir tavanı ya da çatısı (çadır, güneşlik v.b) olan, kapıları, pencereleri ve giriş yolları dışında bütün yan yüzeyleri geçici veya kalıcı olarak tamamen kapatılmış alanlar ile aynı şekilde tavanı veya çatısı olup, yarısından daha azı açık bulunan yerler, ‘kapalı alan’ olarak değerlendirilecek.

Tiryakiler aynı katta yatacak
Otelcilik hizmeti verilen işletmelerin, tütün ürünleri tüketen müşterilerin konaklamasına tahsis edilmiş odalarında standartlara uygun havalandırma tertibatı bulunacak. Tahsis edilen bu odaların mümkün olduğunca aynı kat, koridor gibi müstakil ve tecrit edilebilir ayrı bölümlerde yer alması sağlanacak. Kapalı alanlarında tütün ürünleri tüketilmesi mümkün olmayan ticaret merkezi, iş hanı, sinema, tiyatro, havaalanı, otogar, spor ve eğlence tesisi, alışveriş merkezi ve  kafeterya, birahane gibi eğlence hizmeti veren işletmelerde tütün ürünleri tüketilmeyecek.