SGK ile zarflama tuzağı!..

SGK ile zarflama tuzağı!..

SGK ile zarflama tuzağı!..

SGK’nın adını kullanarak ödemeli zarf getirdiklerini iddia eden KEY dolandırıcılarının ortaya çıkması üzerine kurumdan resmi uyarı yayımlandı: Bugüne kadar hak sahiplerine ödemeli zarf göndermedik. Bu tür talep gelirse “Alo 155”e ihbar edin.

SGK’dan dolandırıcılık uyarısı
İşveren, sigortalı ve emeklilerin aldatılmasıyla ilgili olarak, hak sahiplerine ödemeli zarf
gönderilmediği ve özel yetkilli personel haricinde hiç kimsenin tahsilat yapmadığı açıklandı


Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), vatandaşları dolandırıcılığa karşı uyardı ve kurum olarak ödemeli zarf gönderilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurum görevlisi olduğu izlenimi uyandıran bazı kişilerin, son günlerde özellikle büyükşehirlerde işveren, sigortalı ve emeklileri çeşitli yol ve yöntemlerle aldattığına yer verildi. Yapılan açıklamada, bu konuyla daha önce de ilgili açıklamalar yapılmış olmasına ve yasal yollara başvurulmasına rağmen, son günlerde Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleriyle ilgili denenmiş bir girişim nedeniyle vatandaşların bir kez daha uyarılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Evrağa para ödemeyin
Emekli bir vatandaşın evine giden şahısların, “KEY ödemesi yapılabilmesi için gerekli formun yer aldığı ve SGK tarafından gönderilen zarfın, 10 TL karşılığında kendisine verileceğini” söyledikleri ve vatandaştan 10 TL aldıkları kaydedilen açıklamada, kurumun her türlü gönderisinin PTT aracılığıyla yapıldığı ve bedelinin Kurum bütçesinden karşılandığı bildirildi.

Polise ihbar edin
Açıklamada, “Bugüne kadar hak sahiplerine ödemeli zarf gönderilmesi söz konusu olmamıştır. Kurumumuz, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiç bir çalışanıyla tahsilat yapmamaktadır” denildi. Vatandaşların mağdur duruma düşmemeleri için yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere itibar etmemeleri istenen açıklamada, talep edenler hakkında “Alo 155” hattına veya en yakın emniyet müdürlüklerine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerektiği ifade edildi.