Serdal Adalı PFDK’ya sevk edildi: Derbinin hakemine sert tepki göstermişti

Serdal Adalı PFDK’ya sevk edildi: Derbinin hakemine sert tepki göstermişti

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Galatasaray’ı konuk edecekleri derbi maçına yapılan hakem atamasına sert tepki göstererek TFF yönetimini istifaya davet etmişti. TFF, açıklamalar sonrası Adalı’nın PFDK’ya sevk edildiğini açıkladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na yapılan sevk raporlarını açıkladı.

Açıklanan rapora göre, Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı’nın yaptığı basın açıklamasında yer alan beyanların kulübün resmi sosyal medya hesabından (youtube) yayınlanması sonucu “futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar” sebebi ile Futbol Disiplin Talimatı’nın 38. maddesi uyarınca ve “müsabaka görevlisinin kişilik haklarına saldırı ve hakaret” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildiği bildirildi.

ADALI TFF HAKEM KARARINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Beşiktaş-Galatasaray derbisini yabancı hakem tarafından yönetilmesini talep etmiş, TFF’nin açıkladığı hakem kararı sonrası basına açıklamalarda bulunarak , TFF'nin bu kararına çok sert tepki gösterip yönetimi istifaya davet etmişti.

BEŞİKTAŞ YABANCI HAKEM GETİRİYOR

Öte yandan Beşiktaş, Süper Lig’in 29’uncu haftasında oynanacak Galatasaray derbisine dünyaca ünlü emekli bir hakemi davet etti. Başkan Serdal Adalı ile maçı seyredecek ve gözlemcilik yapacak olan yabancı hakem, pozisyonları anlık olarak