Serap'ı kaybettik

Serap'ı kaybettik

Serap'ı kaybettik

PKK açılımı sonrası şehre inen teröristlerin molotof kokteyli ile yaktığı genç kız öldü...
İKTİDARIN ‘tarihi fırsat’, ’iyi şeyler olacak’ gibi söylemlerle başlattığı PKK açılımı, sonunda can aldı. Dağdan şehre inen teröristlerin 8 Kasım’da İstanbul Küçükçekmece’de molotof kokteyli ile saldırdığı otobüste yaralanan 17 yaşındaki Serap Eser, yaşam mücadelesini kaybetti.

Bunun hesabını kim verecek?
SERAP Eser’in 28 gündür tedavi gördüğü hastaneden yapılan açıklamada, alevlerle kavrulan genç kızın annesinden yapılan deri naklinin başarılı olduğu, ölüm sebebinin organ yetmezliği olduğu duyuruldu. Ailesi yıkılan genç kızın ağabeyi Ümit Eser, “Olan, ölen kardeşime oldu” dedi.


17 yaşındaki Serap yaşam savaşını kaybetti
Küçükçekmece’de bir İETT otobüsüne Molotof kokteylli atılması sonucu yanarak yaralanan Serap Eser, dün sabaha karşı hayatını kaybetti. 17 yaşındaki Serap Eser’in 28 gündür tedavi gördüğü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, Eser’in ölüm nedeni organ yetmezliği. Hastanenin açıklamasında Eser’e uygulanan tedavinin detaylarına yer verilerek şunlar kaydedildi: “Sistemik immun cevap sendromunda ve sonrasında gelişen organ yetmezliğinde olay tamamen moloküler boyutta olup her türlü antibiyotik, mineral, sıvı, destek ilaçlar ve cerrahi pansuman tedavilerine rağmen hasta kaybedilmiştir.”


Annesine söyleyemediler
Hastaneden yapılan açıklama, PKK açılımından cesaret sokaklara dökülen teröristlerin kurbanı olan Eser’in alilesini yıktı.  Serap’ın ağabeyi Ümit Eser, hastane önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Eser, Serap’ın durumunun son birkaç gün içinde bozulduğunu, arife günü fenalaştığını ve daha sonra durumunun gittikçe kötüleşerek yoğun bakıma alındığını anlattı. Serap Eser’e annesinden deri nakli yapıldığını bildiren ağabey Ümit Eser, annesinin de şu an aynı hastanede tedavi altında olduğunu, kız kardeşinin öldüğünü henüz bilmediğini kaydetti. 


Bunun adı canavarlık

Bu arada, İstanbul Valisi Muammer Güler, Serap Eser’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Güler, “bir belediye otobüsündeki masum insanlara yönelik böyle bir saldırının hangi ad, hangi talep adı altında olursa olsun insanlık dışı olduğunu ve canavarca bir hisle yapıldığını” söyledi.