Şensoy'un istifası Ankara'yı karıştırdı

Şensoy'un istifası Ankara'yı karıştırdı

Şensoy'un istifası Ankara'yı karıştırdı

TÜRKİYE’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın görüşmesine giremeyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun tepkisi üzerine istifası Ankara’ya bomba gibi düştü. Muhalefet, istifadan AKP iktidarını sorumlu tuttu.

İstifa Ankara’yı karıştırdı
Nabi Şensoy’un istifası gündemin ana konularından birisi oldu. Muhalefet istifa getiren krizden hükümeti sorumlu tuttu: Berlin Büyükelçimiz de rencide edilmişti. Elçilere monşer diyen zihniyetten de bu beklenir

Haber: Fatih ERBOZ
Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un Başbakan Erdoğan ile ABD Başkanı Obama’nın görüşmesine giremeyen Dışişleri Bakanı Davutoğlu’nun tepkisinin ardından istifa etmesi Ankara’ya bomba gibi düştü. Muhalefet partilerini istifadan AKP iktidarını sorumlu tuttu.

Monşer diyen zihniyet...
CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy’un istifasının altında AKP’nin çarpık zihniyetinin göstergesinin olduğunu kaydetti. Okay, şunları söyledi: “AKP dışişleri mensuplarına Monşerler diyerek tavrını zaten ortaya koymuştur. AKP’nin genel dış politika anlayışı da bunun tipik bir göstergesidir.”

Bence kırmızı çizgi tepkisi
CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, de istifa getiren krize tepki gösterdi. Nabi Şensoy’un istifasının hiçe sayılan kırmızı çizgilere tepki olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Gök “ ABD Büyükelçiliği gibi son derece deneyim ve kariyer isteyen bir yerin büyükelçisi basit nedenlerle istifa etmez.” diye konuştu.

Hükümeti kınıyoruz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Nabi Şensoy’un Washington Büyükelçiliğinden istifa etmesini “Daha önce de Sayın Başbakan’ın, Berlin Büyükelçimiz Mehmet Ali İrtemçelik’e halkın önünde incitici bir muamele yaptığını hatırlıyoruz. Hükümete, kendi devletini temsil eden insanlara saygı göstermesini tavsiye ediyoruz” sözleriyle değerlendirdi. 

Uluorta konuşulmamalı
Krize MHP’den de tepki geldi. İstanbul Milletvekili Mithat Melen bu tür konuların basında spekülasyon haline getirilmesinin devlet terbiyesi ile bağdaşmadığını ifade ederek, “ Bu konuların çok ortada olması bana ters geliyor. Eğer bir anlaşmazlık durumu söz konusu olsa bile içerde kalmalıdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ABD Büyükelçisi Nabi Şensoy’un sürpriz istifa kararıyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’ndan hâlâ doyurucu bir açıklama yapılmadı.