Semih yıldızları geride bıraktı

Semih yıldızları geride bıraktı

Semih yıldızları geride bıraktı

Semih yıldızları solladı
Sarı-Lacivertli ekibin milli futbolcusu, geçen yıl filelere gönderdiği gollerle 2008’in en iyileri arasına girdi. Şentürk bu başarısıyla Drogba, Henry, Arshavin, Luca Toni, Mutu, Fabiano ve Adriano gibi önemli isimleri geride bıraktı

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS), 2008’in en başarılı golcüleri listesini açıkladı. Futbolcuların, (A) Milli Takım ve kulüpler düzeyindeki uluslararası organizasyonlarda attığı goller göz önüne alınarak yapılan sıralamada Fenerbahçeli Semih Şentürk 17. sırada yer aldı. Semih, 2008 yılında milli takımda attığı 5, Fenerbahçe ile Şampiyonlar Ligi’nde attığı 6 gol ile 17. sırada kendine yer buldu.

Milli Takım yerinde saydı
Milli futbolcumuz, IFFHS’nin 2008 golcüleri sıralamasında, Didier Drogba, Thierry Henry, Andrey Arshavin, Luca Toni, Adrian Mutu, Luis Fabiano ve Adriano gibi önemli isimleri de geride bıraktı. Listenin birinci sırasında ise attığı 19 gol ile Bahreyn takımı Al-Muharraq SC Manama’nın Brezilyalı forveti Leandson Dias da Silva yer aldı. Öte yandan FIFA’nın da ocak ayı dünya sıralaması da belli oldu. İlk 14’ün değişmediği sıralamada Türkiye, bin 16 puanla 10. sıradaki yerini korudu. Milli takımlar değerlendirmesinde İspanya liderliğini sürdürürken, ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada da Hollanda yer aldı.  
* Vahap SÖZTUTAN