Selek için müebbet

Selek için müebbet

Selek için müebbet

Selek’e ağır müebbet istendi
İstanbul’un en kalabalık merkezlerinden Eminönü’ndeki patlamanın 15 sanığının yeniden yargılanmasına devam edildi

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen ve 7 kişinin ölümü, 127 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya ilişkin haklarında daha önce verilen kararın Yargıtay’ca bozulması üzerine aralarında Pınar Selek’in de bulunduğu 15 sanığın yeniden yargılanmasına devam edildi.  Davayla ilgili görüşünü açıklayan savcı, ceza almayan Pınar Selek’in ağırlaştırılmış müebbet hapsini istedi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Alaattin Öget ile tutuksuz sanık Abdülmecit Öztürk katıldı. Rahatsızlığı olan tutuklu sanık İsa Kaya ve Pınar Selek ile davanın diğer 11 sanığı ise duruşmaya gelmedi. 

Kesin tespit gerekli

Mısır Çarşısı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin davayı 8 yıl sonra karara bağlayan mahkeme, patlamanın bombadan mı yoksa LPG’den mi meydana geldiğinin kesin tespit edilemediğini belirterek, Selek ve Abdülmecit Öztürk’e bu iddiaya ilişkin ceza verilmesine karar vermişti. Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi mahkemenin bu kararını bozmuştu.

Meydan savaş alanına döndü
Dönercideki patlamadan sonra aralarında çocuklarında bulunduğu 7 kişi feci şekilde parçalanarak hayatını kaybetti

Suçlu bulunursa müebbet yatacak
İstanbul’un göbeği Eminönü’nde 9 Temmuz 1998’de şiddetli yağmurdan kaçanların tıklım tıklım doldurduğu tarihi Mısır Çarşısı’nın girişindeki dönercide meydana gelen patlama faciaya yol açtı. Korkunç olayda 7 kişi öldü, 127  kişi yaralandı. Olayın ardından değişik tarihlerde yapılan operasyonlarda Pınar Selek’in de aralarında bulunduğu 15 kişi yakalanmıştı. Pınar Selek’in de aralarında bulunduğu ve “yasadışı örgüte yardım ve yataklık etmek” le suçlanan 9 sanık hakkındaki dava zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırılmıştı.