Sel ve heyelan can aldı: 5 ölü

Sel ve heyelan can aldı: 5 ölü

Sel ve heyelan can aldı: 5 ölü

Artvin’in Borçka ilçesinde selin neden olduğu heyelan sonucu yıkılan evin enkazından 3 ceset çıkarıldı. Felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi.

Borçka’da sel 5 can aldı
Artvin’in Borçka ilçesinde önceki gün başlayan sağanak yağışın neden olduğu heyelanda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Borçka ve ilçelerinde okullar bugün tatil edildi

Eylül ayının ilk haftalarında Marmara’da büyük felakete neden olan sel bu kez de Karadeniz’i vurdu. Borçka ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Kaleköy köyünde, muhtar Yusuf Demirci’ye ait 3 katlı ev yıkılarak heyelan altında kaldı. Evde bulunan 35 yaşlarındaki Gülsüm Demirci hayatını kaybetti. Evin yıkılması sonucu enkaz altında kalan Ali  (54), Hacer (54) ve Neşe Demirci’nin (17) kurtarılması için Trabzon, Rize, Giresun ve Erzurum’dan gelen sivil savunma ve AKUT ekipleri çalışmalarını gece boyunca sürdürdü. Evin enkazı altında kalan 3 yaşındaki Beyzanur Demirci sabaha karşı sağ olarak çıkartılırken, 2 kişinin cesetlerine ulaşıldı. Enkaz altında bulunan  Ali Demirci’den (54) ise ümit kesildi. Ölümlerin dere yatağında çöken bir binadan kaynaklandığını söyleyen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, “Bir kişiyi bulamamışlardı. Onun da hayatını kaybettiğini tahmin ediyoruz. Şu anda 5 vatandaşımız hayatını kaybetti” dedi.

Yaşlı kadın evinde boğuldu
Bölgede heyelan tehlikesi nedeniyle tedbir alındı. Kurtarma ekiplerinin dışındaki vatandaşlar çalışmaların aksamaması ve yeni bir heyelan riskine karşı olay yerinden uzaklaştırıldı. Kaleköy köyünde 7 ev ile bir caminin heyelandan etkilendiği ve yapılan uyarıları dikkate alan vatandaşların evlerini daha önceden boşalttığı bildirildi. Demirciler köyü Ormanlı mahallesinde sel suları evine giren 80 yaşındaki Nafiye Şimşek, boğularak hayatını kaybetti. Heyelan nedeniyle hasar oluşan Borçka-Hopa kara yolunda ise sivil savunma ile AKUT ekipleri, iş makineleri ve ambulansların geçişlerine izin veriliyor.

Kızılay bölgede
Borçka ilçesinde ve köylerinde okullar bugün tatil edildi. Türk Kızılayı, ilçeye 3 adet müdahale aracı, 60 çadır, 550 battaniye, 30 yatak, bin 620 şişe içme suyu ve 10 mutfak seti gönderdi. (AA)


Ağıt yaktılar
Yıkılan evin enkazında arama yapan sivil savunma ve AKUT ekipleri ulaştıkları cesetleri taşırken, ölenlerin yakınları ağıtlar yaktı.