SEL POLEMİĞİ

SEL POLEMİĞİ

SEL POLEMİĞİ

* İSTANBUL’u 16 yıldır yönettiği halde selden CHP’yi suçlayan AKP, bu kez de İl Başkanı Aziz Babuşçu ile yeni polemik başlattı: CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, erkekse sözünde durup istifa etsin. Tekin’den jet yanıt geldi:  Babuşçu benim erkekliğimi sorgulamaya kalkmasın. Bunlar ayıp şeyler.

Selde erkeklik polemiği

AKP İstanbul İl Başkanı Babuşçu: Sayın Tekin, televizyonlarda seviyesi düşük iftiralar atıyor. Belgeler ortada. Şimdi sözünün eri midir, dürüst müdür, göreceğiz

CHP İstanbul İl Başkanı Tekin: Biz hangi üslupla konuşacağımızı çok iyi biliriz. Babuşçu benim erkekliğimi sorgulamaya kalkmasın. Bunlar ayıp şeylerdir

AKP İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul’da yaşanan sel felaketi sonrası CHP’nin iddialarına bir basın toplantısı düzenleyerek yanıt verdi. Hürriyet’te yer alan habere göre Babuşçu, Silivri’de Boğluca deresinde 25’er metrelik koruma bandı oluşturulmasına ilişkin projenin CHP’liler tarafından iptal edildiğini öne sürdü. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin ise Babuşçu’nun iddialarına anında yanıt verdi: CHP’nin açtığı bir iptal davası yok.

Herkes sözünü tutsun
Babuşçu açıklamasında şunları kaydetti: “Gürsel Tekin, bu ülkenin Başbakan’ına ağır ifadeler kullandı. Bu denli seviyesi düşük olan biriyle televizyonlarda tartışmam mümkün değildir. Ama meydan okumasına da fırsat vermem, kabul etmem. Bu kez ben herkesi erkek gibi sözünü tutmaya davet edeceğim. Sayın Tekin demişti ki; ’Boğluca deresindeki imarın iptali için mahkemeye başvuranların CHP’li olduğunu ispatlayın istifa edeyim.’Öncelikle Silivri’deki Boğluca deresi 1997 - 2007 ve 2009’da taşkınların yaşandığı bir dere. İSKİ Genel Müdürlüğü, bilimsel araştırmaları da yapmak suretiyle, Boğluca deresinin kesiti yetersiz olan 500 metrelik kısmını kamulaştırma yaparak planlarda tadilat isteyen görüşünü ifade etti.”

CHP’liler iptalini istedi
Babuşçu, eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Plana karşı CHP Silivri İlçe Başkanlığı, planın iptali için çalışmaları bizzat yönlendirerek Silivri’de kamuoyu oluşturmaya başladı. İlçe Başkanı, ayrıca CHP Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP’li Grup Başkanvekilini ziyaret ederek iptal için destek istedi. Bu olgunlaştırılan süreçte halen CHP İl Genel Meclis üyesi olan Bahattin Kıroğlu ve Şerif Sözen, diğer davacılarla beraber davayı açtılar. ’Tarih boyunca bir kez dahi taşmadığı halde bu derenin kesitinin büyütülmesine neden gerek var’diyorlar. Bu derenin hiçbir zaman yeterli su taşımadığı gerekçesini ortaya koyuyorlar. Yine Silivri’deki Tuzla Deresi 2007’de felaketin yaşandığı dere. Oraya o zaman İBB dere yatağını genişleterek, Boğluca için ön gördüğü çözümü Tuzla’da gerçekleştirdiği için 2009’da Tuzla’da bir taşkın yaşanmadı. Eğer bu dava süreci olmasaydı, Boğluca’da da aynı işlem yapılsaydı. Bugünkü taşkın yaşanmayacaktı.

Bilirkişi raporu
CHP İlçe Teşkilatı’nın öncülük ettiği, iki il genel meclis üyesinin dava konusu yaptığı ve mahkemenin bilirkişiye havale ettiği dosyayla ilgili birkaç husus söylemek istiyorum. Bilirkişi raporunda diyor ki, ’İSKİ’nin görüşü doğrultusunda Boğluca deresinde 25’er metrelik koruma bandı oluşturulmasına ilişkin proje şehircilik ilkelerine uygun değil’. Projenin şehircilik ilkelerine uygun olmadığı gerekçesiyle iptal kararı isteniyor ve mahkeme de iptal kararı veriyor.”  Aziz Babuşçu konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Tekin’e çağrıda bulunuyorum. Televizyon kanallarında seviyesi düşük iftiralar atıyorlar. Şimdi bu belgeler yayımlandıktan sonra sözünün eri misin, dürüst müsün göreceğiz.”  CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de Babuşçu’nun partisine ve kendisine yönelik iddialarına anında yanıt verdi. Tekin şöyle dedi:

Ölü üzerinden siyaset
“7 Eylül gecesi sel felaketi oldu, 8 Eylül’de ben ve arkadaşlarım Silivri’deydik. Bir tek beyanımız yoktur. 9 Eylül’de sayın Topbaş ve sayın il başkanı orada yoktur. Bizim açıklamalarımız 10 Eylül’den sonra. Biz asla ölü üzerinden siyaset yapmayız. Burada Sayın Başbakan’a, Sayın Belediye Başkanı’na üslubumuzu bozacak tek kelime yok. Biz hangi üslupla konuşacağımızı biliriz. Babuşçu benim erkekliğimi sorgulamaya kalkmasın. Bunlar çok ayıp şeylerdir.”