Sel çiftçiyi fena vurdu!

Sel çiftçiyi fena vurdu!

Sel çiftçiyi fena vurdu!

Yurdun dört bir tarafında aralıksız süren yağış ve dolu; köy ve ekili alanları vurdu. Çanakkale ve Hakkari’de çiftçi zarar görürken, Edirne’de de olan turizmciye oldu

Aşırı yağışlar yaklaşık bir haftadır yurdu Doğu’dan Batı’ya adeta sele boğdu. Aşırı yağış, ençok çiftçiyi vurdu. Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde fırtına ile birlikte 1 saat süren sağanak yağmur ve dolu yağışı, bölgedeki ekili domates tarlaları ile sebze meyve bahçelerinde hasara sebep oldu. Çok sayıda arı kovanının da sel baskını sebebiyle yağmur sularında sürüklendiği köylerde bazı eski evlerin de duvarları yıkıldı.

Turizme de sekte vurdu

Fırtınayla birlikte Beyti Candan ismindeki köylünün evinin çatısına komşusunun bahçesindeki ağaç yıkıldı ve çatının bir bölümü hasar gördü. Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı tatil bölgesi Erikli’de, fırtına ve yağış hasara yol açtı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan sağanak ve saatte hızı 70 kilometreye ulaşan fırtına, bölgenin en önemli tatil yöresi Saros Körfezi’ne kıyısı bulunan Erekli’de, iki otel ile iki çay bahçesinde hasara yol açarken, bazı iş yerlerini su bastı.

Evleri su bastı

Yunanistan üzerinden aniden gelen fırtına ve şiddetli yağışla işyerlerini su basan işletmeciler, kendi imkanları ile suları boşalttılar.
Hakkari’nin Yüksekova İlçesi merkez ve bazı köylerde etkili olan sağanak yağış ve dolu yüzünden çok sayıda evi su bastı, ekili araziler de zarar gördü. Merkezde yardım ekipleri biriken suları temizlerken, köylerde bu işi köylüler kendileri yaptı.


* Lapseki’de fırtına ile birlikte 1 saat aralıksız süren sağanak yağmur ve dolu yağışı, bölgedeki ekili domates tarlaları ile sebze meyve bahçelerinde hasara sebep oldu.

* Erikli’de, fırtına ve yağış turistik işletmeleri vurdu hasara yol açtı. Yüksekova’da ise çok sayıda ekili alan ve evi su bastı.