Şehitlerimizi toprağa verdik

Şehitlerimizi toprağa verdik

Şehitlerimizi toprağa verdik

KAHPE saldırıda şehit düşen er Deniz Demirci Ankara’da, er Cafer Çelik İstanbul’da, er Kemal Özevin Siirt’te, er Adil Yıldız da Kastamonu’da gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Operasyon sırasında kayalıklardan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Abuzer Doğan ise Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. 


Türkiye şehitlerine ağladı

Hain pusuda ve operasyon sırasında şehit düşen Mehmetçikler için cenaze törenleri düzenlendi. Gözyaşlarının sel olduğu törenlerde vatandaşlar teröre lanet okudular

Af tartışmalarına büyük öfke
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde mayın patlaması sonucu şehit olan er Deniz Demirci için Kocatepe Camisi’nde tören düzenlendi. Törene, Demirci’nin babası Halil Demirci, annesi Raziye Demirci, kardeşleri Mehmet, Yunus ve Aynur, yakınları, Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, siyebiler, eskerler ve vatandaşlar katıldı. Tören yürüyüşü esnasında şehit erin annesi Raziye Demirci, af tartışmalarına tepkisini ifade etti. Buna vatandaşlar da destek verdi. Şehit Deniz Demirci’nin abisi Mehmet Demirci de, “Onların yatacak yeri yok ama Deniz’in var. Deniz’in bir dikili taşı var” dedi. “Şehitler ölmez” diyen Mehmet Demirci’ye Orgeneral Koşaner, “Yaşa, varol” sözleriyle karşılık verdi. Demirci’nin yakınları bir süre “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı attı.

Kızının doğum gününde şehit düştü
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyon sırasında kayadan düşerek şehit olan Uzman Çavuş Abuzer Doğan, 1993 ve 2005 yılında Gabar Dağı’nda şehit edilen amcasının çocuklarının yanına defnedildi. Uzman Çavuş Doğan memleketi Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde toprağa verilirken, eşi Ayşe, babası Gazi Orçan annesi Nuriye Orçan ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenaze törenine katılan 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek, şehidin eşi Elif Doğan’a başsağlığı diledi. Şehidin eşi Elif Doğan ise Bek’e, “Eşimi, kızımın doğum gününde kaybettik. Kızının doğum gününü kutladığı gün şehit oldu. Pazartesi günü de kendisinin doğum günüydü. Kızım da kendisini arayacaktı” dedi.


Can verilir vatan verilmez
Mayın patlaması sonucu terhis olmasına 58 gün kala şehit olan İstihkam er Adil Yıldız için Kastamonu’nun Doğanyurt ilçesinde tören düzenlendi. Buradaki törene şehit erin yakınları, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı. Cenazede şehit erin babası İsmail Yıldız metanetini korurken, annesi Kezban Yıldız ve kız kardeşi Arzu Yıldız, ağıtlar yaktı. Ellerindeki Türk bayraklarıyla cenaze aracının peşinden yürüyen vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Can verilir, vatan verilmez” şeklinde sloganlar attı. Yıldız, Baldıran köyü mezarlığında toprağa verildi.


Bu ülke kolay kazanılmadı
Şehit er Cafer Çelik’in cenazesi, Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi. Şehit Cafer Çelik için İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Çağrıcı yaptığı konuşmada, “Bu devletin en yüce değeri olan, vatanını, dinini, milletini koruma uğruna kahramanca savaşmış ve canını feda etmiş. Allah ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize sabırlar versin. Bu vatan kolay kazanılmadı” dedi. Cenaze namazının ardından Çelik’in cenazesi, askerler tarafından omuzlara alınarak top arabasına kadar götürüldü. Şehit daha sonra toprağa verildi.


Teröre lanet yağdı
Şehit er Kemal Özevin için ise Siirt’teki Abdulhakim Sancak Camisi’nde tören düzenlendi. Cuma namazından sonra düzenlenen törene Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Siirt Valisi Necati Şentürk, askeri yetkililer katıldı. Bir dakikalık saygı duruşundan sonra Siirt Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından dualar okundu. Törene katılan çok sayıda kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla camiden şehidin aile mezarının bulunduğu Şeyh Muhammed Kazım Mezarlığı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında vatandaşlar, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bayrak bizim canımız”, “Askere uzanan hain eller kırılsın” şeklinde slogan attı.