Şehitlerimizi dualarla uğurladık...

Şehitlerimizi dualarla uğurladık...

Şehitlerimizi dualarla uğurladık...

Şehitlerimizi kalbimize gömdük
ABD’nin koruduğu, AB’nin beslediği terör örgütü PKK’nın yola döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Uzm.Çvş. Atacan, Piyade Komando Çvş. Özdemir ve Piyade Onbaşı Özkaya,son yolculuklarına dualarla uğurlandı.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında eli kanlı terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Bekir Atacan, Piyade Komando Çavuş Tuncay Özdemir ve Piyade Onbaşı Habip Özkaya gözyaşlarıyla toprağa verildi. Şehit Tuncay Özdemir için Sakarya’nın Karapürçek ilçesinde askeri bir tören düzenlendi. Cenaze törenine Özdemir’in ailesi, yakınları, 1. Piyade Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Seyhan Ceyhan, İl Jandarma Komutanı Albay Ramazan Akça ile binlerce vatandaş katıldı. Cenazeye katılan şehit askerin üniversitedeki arkadaşları ile Hakkari’deki birliğinden bazı silah arkadaşları,  acılı anne Firdevs Özdemir’i teselli etmeye çalıştı.

Teröre lanet yağdı
Cenazede, şehit asker Tuncay Özdemir’in annesi Firdevs Özdemir, babası Mehmet Özdemir, kız kardeşi Mücella ile ağabeyi Alaattin Özdemir gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Firdevs ile kız kardeşi Mücella Özdemir, sinir krizleri geçirdi. Bu arada bir kadın subay acılı anneye sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi evinden Karapürçek Merkez Camii’ne kadar kalabalık bir kortej eşliğinde getirildi. Cenazede vatandaşlar PKK aleyhine sloganlar  attı.

Gözyaşları sel oldu
Bölgede oturan Güneydoğu kökenli vatandaşlar da ön saflarda yer aldı. Şehit asker Tuncay Özdemir, askeri törenin ardından Karapürçek Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazından sonra Merkez Mezarlığı’nda toprağa verildi. Uzman Çavuş Bekir Atacan Osmaniye’nin Nohuttepe köyünde, Piyade Onbaşı Habip Özkaya’nın cenazesi ise Nevşehir’in Aksalur beldesinde dualarla son yolculuklarına uğurlandı.

Yürekler dağlandı
Şemdinli’de şehit düşen askerlerimiz toprağa verilirken yürekler parçalandı. Uzman Çavuş Bekir Atacan’ın cenazesinde annesi Elif ve Babası Osman Atacan, oğlullarının tabutunun başında uzun süre ağladı . Komando Çavuş Tuncay Özdemir’in cenazesinde de gözyaşları sel oldu. Cenazeye binlerce kişi katılırken şehidin ablası Mücella Özdemir, sinir krizleri geçirdi.