Şehitlerimiz askeri törenle uğurlandı

Şehitlerimiz askeri törenle uğurlandı

Şehitlerimiz askeri törenle uğurlandı

Şırnak Cizre’deki hain saldırıda şehit olan Erhan Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı için Tank Taburu’nda askeri tören düzenlenerek memleketlerine gönderildi. Şehit Onbaşı Zeki Yolcu gözyaşları içinde Muş’ta toprağa verildi.

Şehitler için hazin tören
Şırnak’ın Cizre ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerimizin  cenazeleri Tank Taburu’nda düzenlenen törenden sonra memleketlerine gönderildi

Nusaybin Caddesi İpek Yolu Cami civarında, önceki gün teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerler Emrah Karataş, Zeki Yolcu ve Turan Damgacı’nın cenazesi ambulanslarla Cizre Devlet Hastanesinden alınarak Tank Taburu’na getirildi. Tank Taburu’nda düzenlenen törene Şırnak Valisi Ali Yerlikaya, Cizre Kaymakamı Cihan Demircan ve askeri yetkililer katıldı. Helikopterle Diyarbakır’a gönderilen cenazeler, buradan uçakla memleketlerine gönderildi. Bu arada, saldırıda ağır yaralanan ve Diyarbakır Asker Hastanesine sevk edilen askerlerin ise tedavileri sürüyor.


Evlilik hazırlığı yapıyordu
Şehit Piyade Onbaşı Zeki Yolcu’nun cenazesi, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Sarıpınar beldesinde gözyaşları arasında toprağa verildi. Askerliğinin bitmesine 45 gün kaldığı  öğrenilin şehit Onbaşı’nın İstanbul’da yaşayan teyzesinin kızı Semra Laçin ile geçen yıl nişanlandığı öğrenildi. Askerden döner dönmez düğün yapmayı planladığı öğrenilen şehidin ailesi tarafından hazırlanan çeyizleri, görenleri ağlattı.

Damgacı bugün toprağa veriliyor
Terörist saldırıda şehit olan piyade er Turan Damgacı’nın  İstanbul’a baba ocağına ateş düştü. Turan Damgacı’nın cenazesi, Maltepe’deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde defnedilecek.


Baba evinde gözyaşı sel oldu
Şehit piyade çavuş Karataş’ın Nevşehir’deki baba evi, taziyeye gelenlerin akınına uğradı

Terörist saldırı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan Piyade Çavuş Erhan Karataş’ın Nevşehir’deki baba evi, taziyeye gelenlerin akınına uğradı. Nusaybin Caddesi terör örgütü PKK militanlarınca, askeri araca düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Piyade Çavuş Erhan Karataş’ın (21), Nevşehir’in Derinkuyu ilçesine bağlı Kuyutatlar köyündeki evine Türk bayrağı asıldı. Gazetecilerin girmesine izin verilmeyen evden ağıtlar yükselirken, çok sayıda vatandaş da taziye için eve geldi. Baba Adnan ve anne Şehriban Karataş’ın 7,5 ay önce askere uğurladığı Erhan Karataş’ın, biri kız diğeri erkek 2 kardeşi bulunuyor. Şehit Erhan Karataş’ın cenazesi, askeri törenin ardından toprağa verilecek. (AA)