Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

Şehit oğlunu asker selamıyla uğurladı

* Cizre’de şehit düşen askerlerimiz Turan Damgacı İstanbul’da, Erhan Karataş ise Nevşehir’de toprağa verildi. Teröre lanet okuyan Elmas Damgacı’nın oğluna asker selamı vermesi törene katılanları gözyaşlarına boğdu.

Şehitlere son görev
Terörist saldırıda şehit olan piyade er Turan Damgacı İstanbul’da, piyade çavuş Erhan Karataş da Nevşehir’de gözyaşları içinde toprağa verildi


Nevşehir’de gözyaşı sel oldu
Şırnak’ta teröristlerce açılan ateş sonucu şehit düşen Piyade Çavuş Erhan Karataş’ın naaşı, memleketi Nevşehir’e getirildi. Öğle saatlerine doğru cenazesi ikamet ettiği Derinkuyu ilçesi Kuyulutatlar köyüne getirilen şehit Piyade Çavuş Erhan Karataş’ın yakınları sinir krizleri geçirdi. Erhan Karataş’ın bir yıl sonra askere gidecek olan kardeşi Orhan Karataş intikam yemini ederken, köyde, ’Kahrolsun PKK’sloganları atıldı. Sinir krizleri geçiren anne Şerife ve baba Adnan Karataş’ı yakınları sakinleştirmeye çalışırken, şehidin cenazesi cuma namazından sonra Fatih Sultan Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgenaral Ali Aydın ile Nevşehir ve Niğde’den gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Dualarla uğurladık
Cizre’de şehit olan er Turan Damgacı’nın cenazesi son kez evine getirildi. Şehidin evinin önünde toplanan ailesi ve yakınları teröre lanet okudu. Anne Elmas Damgacı, “İçim yanıyor” diye feryat etti. Cizre’de askeri araca düzenlenen saldırı sonucu şehit olan er Turan Damgacı’nın (22) cenazesi son kez evine getirildi. Evin önünde toplanan şehidin yakınları teröre lanet okurken, anne Elmas Damgacı, “Benim bir oğlum vardı. Bu teröristlerin Allah belasını versin. Bunların kökü kurusun. Bu terör örgütünü artık bitirsinler, içim yanıyor” diye feryat etti. Şehidin cenazesi daha sonra Maltepe Küçükyalı’daki Yusuf Ziya Üçüncü Camii’ne doğru yola çıktı. Şehit Er Turan Damgacı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde toprağa verildi.