Şehir hastanesi olarak başladı şehir efsanesi oldu. Açılışı 5 kez ertelendi

Şehir hastanesi olarak başladı şehir efsanesi oldu. Açılışı 5 kez ertelendi

İzmir şehir hastanesinin 5 kez ertelenen açılışı tartışmaları da beraberinde getirdi. 2014’te temeli atılan hastanenin yatırım tutarı 1.6 milyar lira.

Sözcü’den Gökmen Ulu’nun haberine göre, açılışı 5 kez ertelenen İzmir Şehir hastanesi adeta bir şehir efsanesine dönüştü. 2014 yılında temeli atılan hastanenin son olarak 2021 yılında açılacağı belirtilirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ne zaman hizmete gireceğini açıklamadı.

İzmir Şehir Hastanesi'nin temeli 12 Mart 2014'te, dönemin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ve çok sayıda AKP'li vekilin katılımıyla atıldı. 9 Mayıs 2015'te aynı yerde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bir kez daha temel atma töreni yapıldı.

İlk törende, yapımın 30 ay içinde bitirileceği açıklanmıştı. Fakat, vaat edildiği gibi 2016'nın Eylül ayında tamamlanmayan hastanenin açılış tarihi önce 2018'e, sonra 2019'a, daha sonra 2020 Haziran ayına, ardından bu yılın sonuna ertelendi.

Açılış erteleme silsilesi bunlarla da sınırlı kalmadı. 18 Eylül 2020 günü İzmir'de basın toplantısı düzenleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Salgın esnasında şehir hastanelerimizin ne kadar büyük bir katkı yaptığını görüyoruz. Yakında İzmir de şehir hastanesine kavuşacak. Bu yatırımımızı 2021'de tamamlayacağız” dedi. Koca, hastanenin 2021'in hangi ayında hizmete gireceği hakkında ise açıklama yapmadı.  Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın yüklenici şirketlere ne kadar ödeme yaptığı da kamuoyu tarafından bilinmiyor.

YATIRIM TUTARI 1.6 MİLYAR LİRA

İzmir Şehir Hastanesi ihalesini Türkerler Holding ile Gama Holding ortaklığı almıştı. Projenin yatırım tutarı toplam 1 milyar 638 milyon lira olarak açıklanmıştı. 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanında, 2 bin 60 yatak sayısına sahip olacağı belirtilen hastanenin yatırımcı firmalar tarafından 25 yıl boyunca işletileceği kaydedilmişti.