SBS maratonu başlıyor

SBS maratonu başlıyor

SBS maratonu başlıyor

İlköğretim 6. ve 7. sınıf öğrencilerinin girebileceği Seviye Belirleme Sınavı başvuruları bugün sona eriyor. SBS’de ilköğretim 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve performans ölçümüyle alacakları puanlara göre ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmeleri esas alınacak. Sınav sistemi ve yapılış şekli için her ne kadar okullarda öğrencilere bilgi verilecek olsa da rehber öğretmenler, öğrencilerin sistemin işleyiş şekli hakkında dershanelerden bilgi almalarının faydalı olabileceğini söylüyor.

Girmek zorunlu değil
Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin Seviye Belirleme sınavlarına katılmalarının zorunlu olmadığını açıkladı. Ancak adayların önemli bir mazeretleri yoksa sınava katılmaları gerekiyor. Çünkü herhangi bir sebepten dolayı öğrencinin sınava girmediği yıla ait Seviye Belirleme Sınavı puanı, o yılın en düşük SBS puanı olarak kabul edilecek.

Sınav ücreti  10 YTL
Sınavlara katılmak isteyen öğrencilerin velileri, öğrencinin T.C kmlik numarasıyla Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerinden birine 10 YTL sınav ücreti yatıracak. İki sınav için ayrı ayrı ücret yatırılmayacak. Öğrencinin, sınav ücretinin yatırıldığını gösterir dekontu saklaması gerekiyor. DPY-B için ise başvurular Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://www.meb.gov.tr veya http://oges.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak. Bu öğrencilerin başvuru bilgileri ve DPY-B ile ilgili belgeleri kontrol edildikten sonra, okul müdürlüğü tarafından elektronik onaylama yapılacak. 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu kapsamına giren öğrencilerden ise, sınav ücreti alınmayacak. Bu öğrencilerin başvuru işlemleri, okul müdürlüğü tarafından e-okul sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.

Yurtdışındaki öğrenciler
Yurtdışından sınava başvuracak öğrencilerin 10 YTL’yi Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5495221-5001 No’lu hesabına yatırmaları gerekiyor. SBS ve DPY-B, ilköğretim 6. sınıflar için 21,  7. sınıflar için 22 Haziran’da yapılacak.