Fransız mutfağının en bilinen lezzetlerinden biri olan Şatobiryan dananın sırt kısmından çıkartılan ve bonfile diye adlandırılan sinirsiz ve yağsız etten yapılır.
Şatobirya’nın ana malzemesi olan bonfile 1,5-2 kilo civarı çıkan bir et parçasıdır. Hayvanın en hareketsiz yerinde bulunan bonfile dolayısıyla dananın en yumuşak bölümüdür. Dokusunda yağ bulunmadığı için pişirilme safhası çok önemlidir . Genellikle Şatobiryan, Rosto ve benzeri yemeklerde tüm olarak pişirilir. Bir hayvandan sadece birkaç kilo çıkması sebebi ile az bulunan değerli ve pahalı bir parçadır.
Şatobiryan ismi nereden gelir?
Ünlü et yemeği şatobiryan adını Fransız kontu olan Chateaubriant 'tan almıştır. Tavuk ve biftek parçalarıyla yapılan, et suyuyla tatlandırılan Potage Hanry adlı çorbanın ismi de Fransız Kralı IV. Hanry'den gelmektedir
Çocukları tehdit eden gizli tehlike
Hamilelik döneminde hangi testler yapılmalıdır?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
TÜİK Enflasyonu Dolar'ı böyle vuracak
Jeolog Şener Üşümezsoy Marmara'daki Gerçek Fay Hatlarını açıkladı
Büyük Tarihçi Muhiddin Nalbantoğlu'na saygıyla son tarih programını yayınlıyoruz