Şaşırtan yetenek

Şaşırtan yetenek

Şaşırtan yetenek

Van Özel Taha Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinden 29 yaşındaki Adem Umman, geçmiş ve gelecekteki herhangi bir tarihin hangi güne denk geldiğini bilmesi gibi ilginç yeteneği görenleri hayrete düşürüyor. 
  
Zihinsel engelli olmasının yanı sıra vücudunun büyük bir bölümünü de rahatlıkla kullanamayan, görme bozukluğu olan, yürümekte ve yazmakta büyük zorluk çeken Adem Umman, çevresindekilerin yardımlarıyla günlük hayatını yaşıyor.

Geçmiş veya gelecekteki bir tarihin hangi güne denk geldiğini hemen cevaplayan Umman, çevresindekileri hayretler içerisinde bırakıyor. Umman'ın yeteneği hakkında bilgiler veren Özel Taha Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Necibe Demir, ilk başlarda kendisinin de bu duruma inanmadığını fakat 2 aydır sorduğu sorularla gerçeği fark ettiğini söyledi. Adem'in bu yeteneğinin tesadüfen keşfedildiğini anlatan Demir "Öğrencimiz ilk başlarda kendi kendine tarihleri tekrarlayıp duruyordu ve soru sormamızı istiyordu.

Biz de hangi tarihin hangi güne denk geldiğini sorduğumuzda hemen cevaplıyordu. İlk başlarda ezberlemiş falan diye düşündük ama baktık ki ezberlememiş. Zaten okuma bilmiyor bu nedenle de ezberlemesi de çok zor. Geçmiş ve gelecekteki tarihlerin hangi günlere denk geldiğini biliyor" dedi.

Daha önce böyle bir öğrenci ile karşılaşmadığını ifade eden Merkez Müdürü Necibe Demir, "Uzmanlardan edindiğimiz ve yaptığımız araştırmalara göre, öğrencimizin beyni belirli bir konu üzerinde yoğunlaşmış. Bu nedenle de tarihler konusunda bu şekilde uzmanlaşmış. Günlük yaşamdaki bir çok ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken bir insanın böyle bir yeteneğinin olması çok ilginç" şeklinde konuştu.