Sarkisyan'dan savaş tehdidi

Sarkisyan'dan savaş tehdidi

Sarkisyan'dan savaş tehdidi

Ermenİstan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusunda taviz vermeyeceklerini söyleyerek, tehdit etti. Hocalı Katliamı’nın mimarlarından Sarkisyan, “Bu topraklar için savaşı göze alırız” diye konuştu.


Sarkisyan’dan tehdit

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Yukarı Karabağ konusunda tehdit etti. Merkezi Erivan’da bulunan Mediamax ajansının haberine göre Sarkisyan, 45. Münih Güvenlik Konferansı sırasında yaptığı konuşmada Türkiye-Ermenistan ilişkilerine değindi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün geçen yıl yaptığı Erivan ziyaretinin önemine dikkati çeken Sarkisyan, bu ziyaretin, iki ülke ilişkilerin gelişmesine önemli katkı sağladığını ve bu süreçte iki ülke dışişleri bakanları arasında yapılan görüşmelerin süreklilik kazandığını kaydetti. Hocalı katliamında başrol oynamış olan Sarkisyan, halen Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ konusuyla ilgili olarak da, çözüm için Azerbaycan;ın dikte ettirme usulünden vazgeçmesi gerektiğini ileri sürerek, bölgedeki Ermeni toplumunun kendi geleceğini belirleme hakkı olduğunu savundu. 

Hocalı Katliamı’nın mimarlarından

Serj Sarkisyan, bu topraklar için savaşmaktan korkmadıklarını da söyleyerek tehdit savurdu. Sarkisyan, “Gerekirse Yukarı Karabağ konusunda savaşırız. Savaştan korkmuyoruz” dedi. Sarkisyan bilindiği gibi,  Karabağ Savaşı sırasında 25 Şubat 1992 ve tarihinde Azerbaycan’ın Hocalı kentinde 106’sı kadın, 83’ü çocuk 613 kişinin katledilmesinin en önemli mimarlarından birisi. Bu gelişmeler yaşanırken, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, dün yaptığı açıklamada, Ermenistan’la 1915 olaylarıyla ilgili konuyu görüşürken, üçüncü ülkelerin dışarıdan yapacağı müdahalelerin “yapıcı olmayacağını” söyledi.