Sarkisyan: Gül çağırdı, gelirim

Sarkisyan: Gül çağırdı, gelirim

Sarkisyan: Gül çağırdı, gelirim

ERMENİSTAN Cumhurbaşkanı, yarın Bursa’da oynanacak maç için Türkiye’ye geleceğini açıkladı: Gül davet etti. Daveti kabul etmemek için ciddi herhangi bir neden görmüyorum. 

Sarkisyan maça geliyor
Ermenistan Cumhurbaşkanı, yarın iki milli takım arasında Bursa’da oynanacak olan Dünya Kupası elemeleri maçı için Türkiye’ye geleceğini açıkladı: Olağanüstü bir gelişme olmazsa gideceğim

Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesine ilişkin protokollerin ABD’nin yoğun çabalarıyla imzalanmasının ardından Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, yarın iki milli takım arasında Bursa’da oynanacak olan Dünya Kupası elemeleri maçı için Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Serj Sarkisyan, Moskova ziyareti için Ermenistan’dan ayrılmadan önce yaptığı açıklamada Abdullah Gül’ün davetini kabul ettiğini belirterek son iki gün olağanüstü bir gelişme olmaması halinde maç için Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi. Sarkisyan “Daveti kabul etmemek için ciddi herhangi bir neden görmüyorum” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan Halkı rahatlatıyor
Potokolün imzalanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Sarkisyan, Türk yetkilileri tarafından yapılan açıklamaların özellikle Azerbaycan kamuoyuna yönelik olduğunu söyledi Sarkisyan, “’Şu anda top Türkiye’de. Olayların gelişmesini beklemek için de yeterli sabrımız var. Türkiye’nin, 10 Ekim’de imzalanan protokolleri onaylamaması durumunda, gereken adımları atarız” diye konuştu.

İlham Aliyev’le Karabağ’ı konuşmadık
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, “Ermenistan’ın Türkiye ile ilişki kurmak için (işgal altında tutulan) bölgeleri geri vereceği” yönündeki açıklamasını değerlendiren Sarkisyan, “Aliyev’in böyle bir anlaşmayı kiminle yaptığını bilmediğini” söyledi. Sarkisyan, toprakların geri verilmesi konusunu Azerbaycan Cumhurbaşkanıyla hiçbir zaman müzakere etmediklerini belirtti.

Sarkisyan, yaptığı açıklamada son anda olağanüstü bir gelişme olmaması halinde maç için Türkiye’yi ziyaret edeceğini söyledi.