Sarımsaklı köfte nasıl yapılır?

Sarımsaklı köfte nasıl yapılır?

MasterChef'te yer alan Adana usülü Sarımsaklı köfte nasıl yapılır, tarifi nedir, malzemeleri nelerdir.

Sevilen ve ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef Türkiye, izleyicileri programda yapılan yemek tariflerini araştırmaya devam ediyor. Bu akşam, gastronomi merkezi olan Adana’ya konuk olan MasterChef 2020 yarışmacılarından Adana usulü sarımsaklı köfte yapılması istendi. Yarışmanın takipçileri ve bu yemeği ilk defa duyanlar sarımsaklı köfte nasıl yapılır araştırmaya başladı. 10 Ekim MasterChef 2020 Adana usulü sarımsaklı köfte tarifi, malzemeleri, püf noktası, yapılışı haberimizde.

ADANA USULÜ SARIMSAKLI KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

2, 5 su bardağı bulgur

1 su bardağı irmik

1 kaşık biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı pul biber

1 çay bardağı un

Sos :

4 diş sarımsak

Limon tuzu

1 yemek kaşığı biber salçası

4 adet büyük boy domates

Tuz, pul biber

Maydanoz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

ADANA USULÜ SARIMSAKLI KÖFTE NASIL YAPILIR?

Bulgur ve irmiği bir kaba koyup üzerini geçmeyecek şekilde soğuk su koyup çekmesini bekliyoruz.

Salçayı, tuzu ve pul biberi koyup yoğuruyoruz., kıvama gelince unu da ekleyip tekrar yoğuruyoruz.

Küçük top halinde avucumuzun içinde yuvarlayıp serçe parmağımızla şekil veriyoruz.

Tenceremizde su kaynatıyoruz ve köftelerimizi içine katıyoruz. 10-15 dakika pişiriyoruz. Çok pişirmemeye dikkat edin.

Ayrı bir tencereye domatesleri rendeliyoruz, dövdüğümüz sarımsakları içine koyup limon tuzu pul biber tuz salça ve sıvı yağla birlikte pişiriyoruz.

Pişen köftelerin suyunu süzüp sosunu üzerine döküyoruz.

KAYNAK: ACUNN.COM