İştah kabartan görüntüsü ve doygun lezzetiyle saray kebabı sevilen yemeklerindendir. Peki, saray kebabı nasıl yapılır? Saray kebabı tarifinin malzemeleri neler?
SARAY KEBABI MALZEMELER NELER?
- 200 gram dana kuşbaşı
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı krema
- 150 gram mantar
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber, tuz
SARAY KEBABI TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Üzerine küçük küçük doğranmış kuru soğanı ekleyip kavurun. Daha sonra eti ilave edin.
- Et, kavurduktan sonra mantarı ekleyin. Mantarlarda suyunu salıp çektikten sonra karabiber ve tuz ekleyin. Üzerine su ekleyip kısık ateşte pişirin.
- Et ve mantar piştikten sonra kremayı da ilave edip 20 dakika kadar daha pişirin. Sıcak olarak servis edin.