Şanlıurfa şehidine ağlıyor

Şanlıurfa şehidine ağlıyor

Şanlıurfa şehidine ağlıyor

Şanlıurfa şehidine ağladı
Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Ali Yüksel, düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi. Şehit Yüksel için Elazığ Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törende, Yüksel’in öz geçmişi okundu. Müftü Ömer Kocaoğul, burada dua etti. Daha sonra şehit Yüksel’in cenazesi memleketi Şanlıurfa’ya gönderildi.

Ailesi perişan oldu
Kent merkezinde ikindi namazından sonra düzenlenen törenin ardından şehidin cenazesi, ailesinin oturduğu merkeze bağlı Vergili köyüne götürüldü. Şehit Yüksel’in cenazesinin köy mezarlığında toprağa verilmesi sırasında, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ve askeri yetkililer de hazır bulundu. Şehidin ailesi, cenaze köye götürülünce sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan şehidin annesi Fatma Yüksel ile çocuklarına ilk müdahaleyi, köyde hazır bekletilen sağlık görevlileri yaptı. Törende gözyaşlarını tutamayan şehidin kız kardeşi ve erkek kardeşi ile yeğenleri tabuta sarıldı. Cenazeye katılan askeri yetkililer şehit yakınlarını teselli etmeye çalışırken, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar, teröre lanet yağdırdı.  Şehit Ali Yüksel, daha sonra toprağa verildi.

Törende gözyaşlarını tutamayan şehit Ali Yüksel’in kız kardeşi ve erkek kardeşi ile yeğenleri tabuta sarıldı. Akeri yetkililer de şehit yakınlarını teselli etmeye çalıştı.