Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti

Şanlıurfa Belediye Başkanı Kasım Gülpınar Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti

Türkiye, Gülpınar'ın istifasını ilk kez Yeniçağ'dan öğrendi... Yeniden Refah Partisi’nden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen eski AKP'li Mehmet Kasım Gülpınar partisinden istifa ettiği öğrenildi. Gülpınar yaptığı açıklamada göreve bağımsız olarak devam edeceğini belirterek istifasının gerekçelerini açıkladı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Siyasi İşler Başkanı Suat Kılıç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın istifasıyla ilgili Yeniçağ'dan Ümit Karadağ'a yaptığı açıklamada "Benim bilgim yok, Mehmet Kasım Gülpınar'a sorun" demişti.

"BAĞIMSIZ DEVAM EDECEĞİM"

İstifayı doğrulayan Gülpınar ise yaptığı açıklamada "Yoluma bağımsız olarak devam edeceğim" dedi.

"VATANDAŞIN TALEBİ BU"

Yeniden Refah Partisi’nden istifa eden Gülpınar istifa gerekçesini açıkladı. Gülpınar, vatandaşların talebi doğrultusunda istifa ettiğini belirterek siyasi hayatına bağımsız olarak devam edeceğini söyledi. Gülpınar’ın daha önce AKP’ye geçeceği iddia edilmişti.

MEHMET KASIM GÜLPINAR KİMDİR?

Mehmet Kasım Gülpınar, 20 Eylül 1969'da Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olan Gülpınar, öğretmenlik, muhabirlik ve danışmanlık yaptı.

2011-2023 yılları arasında Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AK Parti) Şanlıurfa milletvekili olarak görev yaptı.

2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi adayı olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Gülpınar, kısa süre önce partisinden istifa etti.

İlgili Haberler