Şandır, Özkök’e ‘aktör’ buldu

Şandır, Özkök’e  ‘aktör’ buldu

Şandır, Özkök’e ‘aktör’ buldu

MHP’li Şandır, “Hilmi Özkök’ün çözüm olarak gösterdiği resmi aktör siyasetimizde var: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli” dedi

Genelkurmay Başkanlığı döneminde Türk askerinin başına çuval geçirilmesinin başını çektiği milli konularda suskun kalarak AKP politikalarına kısmi destek vermekle eleştirilen emekli Orgeneral Hilmi Özkök’ün, “Resmi bir aktörün, daha geç olmadan ortaya çıkıp, ortalığa çekidüzen verecek bir hareketi halkı da arkasına alarak gerçekleştirmesi kaçınılmaz hale gelmiştir” şeklindeki sözlerine MHP’den destek geldi. Kulislerde Özkök’ün sözlerinin adresinin “Ccumhurbaşkanı” olduğu yorumları yapılırken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, bu sürpriz açıklamaya ilişkin, “Sayın eski genelkurmay başkanımız doğruları söylemiş ancak eksik söylemiş. Özkök’ün çözüm olarak gösterdiği ’resmi aktör’siyasette mevcut. Bu da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’dir” dedi. Şandır, şöyle konuştu:

Doğruyu ifade etmiş
“MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Haziran 2004 tarihinde, bugünkü gelişmeleri öngörerek sivil toplumu ve devlet kurumlarının yöneticilerini, ’azami sorumluluk ’anlayışı içinde ve sağduyulu davranmaya davet etmişti. Biz bugünleri o günden öngörmüştük. MHP Genel Başkanı’nın çağrısının üzerinden 4 yıl sonra sayın paşa aynı çağrıyı yapıyor. MHP olarak haklı çıkmış olmanın hüznüyle paşaya teşekkür ediyoruz. Geç de olsa doğruyu ifade etmiş olmalarını bir kazanım olarak görüyoruz. Siyasi hayatımızda uzlaşmanın, diyaloğun, hoşgörünün ve sorumluluk ahlakının temsilcisi, sözcüsü bir siyasi lider vardır o da Sayın Bahçeli’dir. Herkesi MHP ve Bahçeli’yi daha yakından takip etmeye davet ediyoruz.”
Şandır, Özkök’ün “özveri” çağrısını da değerlendirdi. MHP olarak ’herkesi kendinden başlayarak, fedakârlık göstererek yaşanan belirsizlik sürecinden normalleşmeye geçmek için katkı vermeye’ davet ettiklerini ifade eden Şandır, “Bu davet bizim. Bunun için genel başkanımız yol gösterici bir siyasetin önderliğini yapıyor. Gelin CHP ve AKP anlaşsın, MHP onların yanında dursun, gelin demokrasimizi bu parti kapatılma utancından kurtaralım, ama laik, demokratik cumhuriyete hile yapılmasını önleyecek tedbirleri almak kaydıyla bunu yapalım’ diyor. Bugün Sayın Bahçeli’nin önerdiği çözümleri herkes dikkate almalı” dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Özkök’e destek çıktı.