Sanal savaşta İran hamlesi

Sanal savaşta İran hamlesi

Sanal savaşta İran hamlesi

ABD’nin sanal tehditlerine ve ülkesine yönelik propaganda savaşına karşı kendi projesini devreye sokan İran, bu kez de, Amerikan hapishanelerindeki insan hakları ihlallerini deşifre ederek işkencenin boyutunu ortaya çıkaracak. Bu amaçla İran’daki çeşitli bakanlıkların temsilcilerinden oluşan bir komite kuruluyor.


İran’dan ABD’ye bir tokat daha
ABD’nin sanal tehditlerine karşı kendi projesini devreye sokan Tahran, bu kez de, Amerikan hapishanelerini deşifre ederek işkencenin boyutunu ortaya çıkaracak

ABD yönetimi, İran’da Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad yönetimini devirebilmek için psikolojik savaşını sürdürürken Tahran yönetimi de boş durmuyor.Ülkeye yönelik sanal savaş başlatan ve karalama kampanyalarını hızlandıran ABD’ye karşı İran, geçtiğimiz hafta sanal savaşa önlem için 20 milyon dolarlık projenin bütçesini  parlamentoya sunarak karşı adım atmıştı.Ahmedinecad yönetimi şimdi de her fırsatta ülkedeki insan haklarını gerekçe göstererek uluslararası kamuoyunda Tahran’ı sindirmek isteyen ABD’yi kendi kozuyla vuracak.

Gizli hapishaneler
İran, ABD hapishanelerinde yapıldığı öne sürülen insan hakları ihlallerini araştırmaya hazırlanıyor. İran devlet radyosunda  yer alan haberde, ABD hapishanelerindeki insan hakları ihlallerini araştırmak amacıyla bütçeden 20 milyon dolar ayrılması konusunun İran parlamentosunda tartışmaya açıldığı belirtildi. Haberde, parlamentonun bu konuda karar alması durumunda, İran’daki çeşitli bakanlıkların temsilcilerinden oluşan bir komitenin, ABD hapishanelerinde insan hakları ihlalleri ve işkence yapıldığı iddialarının yanı sıra ABD yönetiminin terörist olduğundan şüphelenilen kişileri tuttuğu Avrupa’daki gizli hapishaneler konusunu da araştıracağı kaydedildi.

İran, ABD’nin Irak ve Afganistan’daki kabarık ve karanlık insan hakları sicilini masaya yatırma hazırlığı yaparken, ABD Başkanı Barack Obama, önceki gün Washington’da Ulusal Demokratik Forum’da demokrasi ve insan hakları ile ilgili vaadlerde bulunmayı sürdürdü.