Sanal korsanlar banka hesaplarına ulaştı

Sanal korsanlar banka hesaplarına ulaştı

Sanal korsanlar banka hesaplarına ulaştı

Sanal korsan alarmı
İnternetten iş arayanlar dikkat. Kişisel bilgilerinizle banka hesabınıza ulaşabilen bilgisayar korsanları tarafından soyulmanız an meselesi

İnternet üzerinden iş bulmak için üye olunan siteler, artık sanal korsanların yeni hedefi. Bilgisayar korsanları bu sitelere bıraktığınız kişisel bilgileriniz aracılığıyla banka hesaplarınıza ulaşıp sizi bir gecede soyabiliyor. ABD kaynaklı olarak hizmet veren “Monster.com” sitesine ait sunucuya giren sanal korsanlar, yüz binlerce üyenin kişisel bilgilerini çaldı. Symantec isimli internet güvenlik firması tarafından yapılan açıklamaya göre, Monster.com’un sunucusunda bulunan 1.6 milyon kayıtlı kullanıcıya ait bilgilerin büyük bir bölümü sanal korsanlar tarafından ele geçirildi.

E-posta gönderiyorlar
Bu bilgiler arasında isim-soy isim, ev adresi, telefon numarası gibi veriler bulunuyor. Symantec yetkilileri, sanal korsanların monster.com kullanıcılarına iş bulunduğuna dair e-posta gönderdiğini ve kişisel bilgileri ile birlikte banka hesaplarına ait verileri de talep ettiğini dile getiriyor.

Bir virüs yazılımı ile kullanıcılara iş bulunduğuna dair e-posta gönderen sanal korsanlar, kişisel bilgileri ile birlikte banka hesaplarına ait verileri de istiyor.