Sanal evlilik drama dönüştü

Sanal evlilik drama dönüştü

Sanal evlilik drama dönüştü

Sanal alemde evlilik sanal kaldı
İnternet aracılığı ile tanışıp Rize’de evlenen işitme ve konuşma engelli Nazım Feyiz ile Vietnamlı Lientu Tran’ın mutluluğu drama dönüştü. Tran’ın çalıştığı Kanada’nın vize vermemesi üzerine Nazım Feyiz Rize’de kaldı.Rize’deki bir ilköğretim okulunda memur olarak çalışan işitme ve konuşma engelli, Nazım Feyiz, 2 yıl önce kendisi gibi engelli olan Vietnam asıllı Kanada vatandaşı, bilgisayar programcısı Lientu Tran ile internet aracılığı ile tanıştı.  ’Camfrog’adı verilen görüntülü ’chat programı’sayesinde el işaretleriyle anlaşan ikili, bir süre sonra birbirlerine aşık oldu ve evlenmeye karar verdi.

Rize’deki düğün yetmedi

Kanada’dan Rize’ye gelen Lientu Tran, 1 Aralık 2006 tarihinde Rize’de  yapılan düğünle, Nazım Feyiz ile dünya evine girdi. Düğünden sonra 1 hafta Rize’de kalan Lientu Tran, işi nedeniyle Kanada’ya döndü. Eşini de Kanada’ya aldırabilmek için uğraşan Tran, vize engeli ile karşı karşıya kaldı. Kanada’nın vize vermemesi üzerine Nazım Feyiz, Rize’de kaldı.

İnternetle görüşüyor
Çift, 1 yılı aşkın süredir internet üzerinden görüşmeyi sürdürüyor. Lientu Tran işyerinde, Nazım Feyiz ise bir internet kafede bilgisayar başına geçerek birbirleri ile hasret gidermeye çalışıyor.