San Francisco'da tren kazası

San Francisco'da tren kazası

San Francisco'da tren kazası

Amerika’nın San Francisco Belediye Demiryolları’na ait bir trene istasyonda bulunduğu sırada, başka bir tren arkadan çarptı. Kazada 48 kişi yaralandı

Arkadan çarptı
HAFİF raylı sistemde çalışan 2 tren San Francisco’daki bir istasyonda birbirine girdi. Dün yerel saatle 15.00 (00.00 TSİ) sıralarında yaşanan olayda istasyondaki platformda bekleyen bir trene, arkadan gelen bir başka tren hızla çarptı.

4’ü ağır yaralı
ÇARPIŞMANIN şiddetiyle arkada bulunan trenin makinist kabini büyük hasar gördü. Trenlerin çarpışmasında ilk belirlemelere göre 48 kişi yaralandı. Kazanın ayrıntıları hakkında henüz bilgi verilmezken, yaralılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu ifade edildi.

Batı Portal İstasyonu’nda meydana gelen kazada yaralan 48 kişi sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı.

Metro kazasında 9 kişi ölmüştü
23 Haziran’da Washington’un en işlek metro hattından biri olan kırmızı hatta iki tren çarpışmış, 9 kişi ölmüş 70 kişi yaralanmıştı. Fort Totten İstasyonu’ndaki kazada arkadan gelen tren, öndeki trenin arkadaki vagonunun üstüne bindirmişti. Washington metrosu tarihinin en ölümcül kazasında, kurtarma çalışmalarına katılan 2 itfaiye görevlisi de hafif yaralanmıştı.