Samsung Gear Live teste girdi

Samsung Gear Live teste girdi

Samsung’un popüler olan ancak ilginç boyutlara ulaşabilen “phablet” leri giderek daha önemli bir konuma geliyorlar

Google destekli Android Wear yazılımı ile, telefonlardaki bildirim kontrol etme bağımlılığımız, devasa boyutlardaki telefonlardan, bileğimizdeki ürüne taşınıyor.
Artık 5.7 inçlik ekranı ile Samsung Galaxy Note 3 gibi bir telefonunuz her titrediğinde, bu titreşimin sebebini öğrenmek için telefonunuz ile boğuşmanız gerekmiyor. Akıllı saatiniz ile bu sorunun cevabını, bileğinizdeki ufak bir hareket ile öğrenmeniz mümkün. Böylelikle de daha rahat kırılabilen ve “kaybolabilen” akıllı telefonunuz daha uzun bir süre cebinizde kalabilir. Tabii ki bu akıllı saatin cep telefonlarının yerini tutacak bir ürün olmadığını söylemek gerekiyor. Akıllı saatler, SIM kartları için bir bölüm taşımıyorlar ve aramaları direkt olarak saat üzerinden yapmanız mümkün değil. Rakibi olan LG G Watch gibi, bu akıllı saat de Android 4.3 veya Android 4.4, ya da beta testinde bulunan biri iseniz Android L işletim sistemine sahip bir telefon istiyor.Gear Live ile mesajlarınıza, e-postalarınıza, Facebook bildirimlerinize göz atmanız ve bazen ses komutlarına cevap verme olasılığı olan direkt pek çok uygulamayı kullanmanız mümkün.

TİZENLİ SAATLER
Samsung, Tizen’li akıllı saatlerinde de aynı yolu izliyor. Ancak, Google’ın Android’i ile çalışması, Gear Live ürününün asıl önemini belirleyen nokta oluyor. Bu yazılım sayesinde, Gear Live, Samsung’un Tizen ile çalışan akıllı saatlerinden biraz daha iyi bir fiyata sahip ve daha rekabetçi bir saat olma özelliğini taşıyor. Samsung Gear Live, LG G Watch ile beraber Google Now’ın gücünün akıllı saat formundaki öncüsü olma özelliğini taşıyor ancak saatin en ilgi çeken ve belki de en tahmin edilebilir olan özelliği donanım kısmında bulunuyor. Kare şeklindeki akıllı saat, 1.63 inçlik bir Super AMOLED ekrana ve inç başına 278 piksel imkanı sunan 320x320 çözünürlüğe sahip. Her zaman açık olan ekran ise, bileğinizin dönüşü veya ekrana tıklamanız ile beraber aydınlanıyor ve en parlak halinde en iyi şekilde gözüküyor. Tabii ki bu durum da pil ömrünü önemli ölçüde azaltıyor. Tabii ki bütün bu özellikler tanıdık geliyor olabilir çünkü bunların tamamı Gear 2, Gear 2 Neo ve Galaxy Gear ürünlerinde de bulunuyordu. Açıkçası, Samsung’un bu özellikleri yenilemesi için de çok geçerli bir sebep bulunmuyor denilebilir. Bütün bu özelliklerin arasında ise LG G Watch, daha düşük kaliteli, 1.65 inçlik LCD IPS ekrana sahip ve sadece inç başına 240 piksellik 280x280 çözünürlüklü bir ekran sunuyor. Başka bir deyiş ile, Moto 360 gelene kadar, akıllı saat marketinin kralı konumunda bulunacak olan ismin Gear Live olduğu söylenebilir.

TASARIM VE KONFOR
Hafif şişman ancak sağlam üretilmiş Samsung Gear Live’ı kolunuza takmak ise, oldukça rahat bir tecrübe olarak karşımıza çıkıyor ancak firma, akıllı saat formunu neredeyse hiç değiştirmemiş durumda. Bunun anlamı da, Galaxy Gear gibi daha önce üretilen diğer akıllı saatlerin tüm artı ve eksi özelliklerinin Gear Live’da da bulunması oluyor. Gear Live, aynen Galaxy Gear’da olduğu gibi, sağ tarafında bulunan tek tuş ile temiz bir görüntü sunuyor. Yani Gear 2 ve Gear 2 Neo’da ön taraftaki ana ekran tuşu, daha az rahatsız edici bir noktaya çekilmiş durumda. Samsung’un bu tek tuşu hiçbir şekilde rahatsız edici değil. Saatin yan tarafıyla aynı düzlemde bulunan tuş, bileğinizi nasıl oynatırsanız oynatın, rahatsız edici bir hal alamıyor. Ancak bu tuşun çok da işlevli olduğunu söylemek doğru olmaz. Ekranın aydınlanması için ekrana dokunmanız veya bileğinizi çevirmeniz yeterken, ekranın her zaman aktif olan kısık ışıklı moduna geçmesi için avucunuz ile ekranın üstünü örtmeniz yetiyor. Bu güç tuşunun hemen yanında ise, küçük bir mikrofon bulunmakta. Bu mikrofon sayesinde, “OK Google” komutları çalıştırılabilmekte. Ürünün yan tarafında ise, şarj olması için bir micro-USB girişi bulunmuyor. Bunun yerine, kalp ritmi monitörünün hemen üstünde, bir Pogo şarj terminali bulunmakta.